Έκτακτο! Τράκαρε η Τζένη Μπαλατσινού μαζί με τα παιδιά της!

Η αγάπη της Τζένης Μπαλατσινού για το νησί της, την Πάτμο, είναι γνωστή.

δυστυχώς όμως φέτος υπήρχε ένα απρ΄΄οπτο
Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο της Τζένης Μπαλατσινού μάρκας Lexus μέσα στο οποίο ήταν και τα τρία της παιδιά, Αμαλία, Αλεξάνδρα και Μάξιμος.

Το ατύχημα έγινε στην Πλατεία Κάμπου στην Πάτμο.

περισσότερα σε λίγο

Στο βορειανατολικό τμήμα του νησιού, ο οικισμός του Κάμπου απέχει 9χλμ. από την Χώρα και 6χλμ. από την Σκάλα και, όπως υποδεικνύει το όνομά του, είναι κτισμένος σε εύφορη περιοχή. Εχει 633 μόνιμους κατοίκους και ουσιαστικά αποτελείται από δυο μικρά χωριά: τον Επάνω Κάμπο, μεσόγειο οικισμό που εκτείνεται σε χαμηλούς λόφους και όπου παλιά έκτιζαν τα εξοχικά τους οι κάτοικοι τής Χώρας, και τον Κάτω Κάμπο, κτισμένο δίπλα στον ομώνυμο κόλπο.

Ο Επάνω Κάμπος είναι παραδοσιακός οικισμός με παλαιά και νέα σπίτια, και με κεντρική πλατεία, πάνω στην οποία βρίσκεται το σχολείο και η εκκλησία τού Ευαγγελισμού, που χρονολογείται στο 1937 και στην οποίαν φυλάσσεται θαυματουργή εικόνα. Ο οικισμός άρχισε να κατοικείται στα τέλη του 11ου αιώνα, όπου τεχνίτες της Ιεράς Μονής διέμεναν εκεί καθότι δεν τους επιτρεπόταν να έχουν τις κατοικίες τους κοντά στη Μονή.

Ο Κάτω Κάμπος χαρακτηρίζεται από μικρά, ολόλευκα σπίτια, περιβόλια, οπωροφόρα δένδρα, ελιές, πεύκα και ευκαλύπτους – και αλμυρίκια κατά μήκος της γνωστής παραλίας του Κάμπου, η οποία διαθέτει μικρό μώλο για βάρκες και σκάφη αναψυχής στο ανατολικό της άκρο. Στον Κάτω Κάμπο θα βρείτε επίσης, χώρο στάθμευσης δίπλα στην παραλία, ταβέρνες, παραθαλάσσια μπαρ, καθώς και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ο Κάμπος αποτελεί κομβικό σημείο για το νησί, καθώς από την κεντρική πλατεία του ο ένας δρόμος οδηγεί, αφενός στον παραλιακό οικισμό και την θάλασσά του, και αφετέρου σε άλλες παραλίες της βορειοανατολικής Πάτμου, και ο άλλος προς τους λιγότερο τουριστικούς, αλλά εξίσου μοναδικούς προορισμός στα βόρεια και βορειοδυτικά του νησιού.

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»