Έκτακτο: Φωτιά τώρα στην Λαμία – Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης – Στις φλόγες σπίτια

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Αφανός της Λαμίας, με τις Αρχές να στέλνουν, μέσω του 112 μήνυμα εκκένωσης, των κατοίκων που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πόλης.

“Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας” αναφέρει χαρακτηριστικά το προειδοποιητικό sms.

Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης

Σύμφωνα με το lamiareport, με ντουντούκες και κάθε πρόσφορο μέσο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων μαζί με την Πυροσβεστική προσπαθούν να εκκενώσουν τα σπίτια στην περιοχή του Αφανού, ενώ έχουν καεί τουλάχιστον τρία.

“Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…” δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος,

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

Το μέτωπo της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

Κατά τις ίδιες πηγές, oι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν από το κομμάτι δίπλα στο γήπεδο στη συνοικία Αφανού και γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών νοτιανατολικών ανέμων ξέφυγαν σε παρακείμενες κατοικίες, ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί αποθήκη στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου.

Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε και στο χωριό Λευκάδα της Μακρακώμης στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα