Έκρηξη έξω από τράπεζα στη Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας – Προηγήθηκε τηλεφώνημα για βόμβα

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της πρωτεύουσας μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, καθώς είχε τοποθετηθεί βόμβα απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας!

Η βόμβα εξερράγη στη 1:29 π.μ. προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, αφού η ΕΛ.ΑΣ. είχε προλάβει να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, στο ύψος της συμβολής με την Πεσμαζόγλου, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο υπουργείο. Ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα, όπου αναφέρθηκε ότι η βόμβα είναι τοποθετημένη σε τσάντα έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο. Πρόσθεσε δε ότι η βόμβα θα σκάσει «σε 40 λεπτά».

Ευθύς αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. και επιτόπου μετέβησαν ειδικές μονάδες των ΤΕΕΜ. Ωστόσο, παρότι εντόπισαν την τσάντα, δεν προχώρησαν -όπως συνηθίζουν- σε ελεγχόμενη έκρηξη, καθώς συμπληρώνονταν τα 40 λεπτά. Πράγματι, η βόμβα έσκασε, ευτυχώς, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σημειώνεται πως την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης, σύμφωνα με το τηλεφώνημα του αγνώστου, αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα