«Είσαι ο ήρωάς μας»: Δάκρυσαν και οι πιο σκληροί με τον επικήδειο του αδερφού του σμηναγού Τσιτλακίδη

Συντετριμμένοι έφτασαν λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νευροκόπι Δράμας οι γονείς του και αργότερα ο αδερφός και η σύντροφός του πιλοτου.

Το φέρετρο με τη σορό του σμηναγού, που έφεραν στα χέρια φίλοι του απο τη σχολή, πέρασε, στις 11:30, μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα, και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

Τραγικές φιγούρες οι δικοί του άνθρωποι

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 31χρονου πιλότου, η οποία, καθώς προχωρούσε προς την εκκλησία ψιθύριζε «ψηλά, ψηλά» και κοίταζε τον ουρανό. Στις 10 έφτασε και η σύντροφος του αδικοχαμένου πιλότου, κρατώντας μία φωτογραφία του στα χέρια της.

Η οικογένεια αποφάσισε να μοιράσει στην κηδεία μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα, καθώς ο 31χρονος πιλότος ετοιμαζόταν να παντρευτεί τη σύντροφό του, Μαρία, με την οποία ήταν αρρβωνιασμένος από τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον σμηναγό αποχαρέτισε ο αδελφός του ο οποίος είπε: «Δεν υπήρξες ποτέ ένα απλός άνθρωπος, ήσουν ένας ήρωας. Μας έδειξες τον δρόμο εδώ στο Νευροκόπι, μάς έδειξες ποια είναι τα ιδανικά της πατρίδας μας».

Δείτε την πομπή

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα