Εικόνες ντροπής από τη βάση στο Στεφανοβίκειο: Κάνανε τα ελικόπτερα να «κολυμπήσουν»

Ενώ τα ελληνικά Super Puma βρίσκονται καθηλωμένα, ασυντήρητα και κανιβαλισμένα στα υπόστεγα, έσπευσαν για βοήθεια στους πληγέντες της Θεσσαλίας τα τρία ελβετικά πυροσβεστικά Super Puma

Εικόνες ντροπής από τη βάση στο Στεφανοβίκειο

Εικόνα ντροπής βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο! Ελικόπτερο που ξεκίνησε να «κολυμπάει» αντί να πετάει πάνω από τις πληγείσες περιοχές και να προσφέρει βοήθεια στους εγκλωβισμένους πολίτες της Θεσσαλίας.

Πλήρες ξεχαρβάλωμα. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο μέχρι το 2019 ήταν άριστα συντηρημένο και το οποίο χρησιμοποιούσε ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Άμυνας. Το 2018 είχαν παραχωρηθεί από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα 85 παρόμοια ελικόπτερα με τα ανταλλακτικά τους. Δεν είδαμε κανένα από αυτά τα πετάει στην Θεσσαλία!

Άφαντα και τα Super Puma για τα οποία όψιμα καταγγέλλει η «Καθημερινή» ότι δεν πετάνε γιατί είναι ασυντήρητα, γεγονός που οφείλεται στην κυβερνητική επιλογή να αναθέσει την συντήρηση των στρατιωτικών ελικοπτέρων σε ιδιωτικό συνεργείο για το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έδωσε έγκριση υλοποίησης της σχετικής σύμβασης, διότι το συγκεκριμένο συνεργείο δεν είναι πιστοποιημένο από την κατασκευάστρια εταιρεία!

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ τα ελληνικά Super Puma βρίσκονται καθηλωμένα, ασυντήρητα και κανιβαλισμένα στα υπόστεγα, έσπευσαν για βοήθεια στους πληγέντες της Θεσσαλίας τα τρία ελβετικά πυροσβεστικά Super Puma που είχαν έρθει στον Έβρο για να συνδράμουν στην μάχη κατάσβεσης της φωτιάς στο Δάσος της Δαδιάς και τα οποία παρέμεναν στην Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας.

Σχετική ανακοίνωση για την συνδρομή τους στην Θεσσαλία έκανε η ελβετική πρεσβεία στην Αθήνα και όχι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Δείτε φωτογραφίες

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»