Έφυγε από την ζωή η Χαρούλα Γεωργαντζά-Μπλαμούτση – Ήταν Β’ Σταρ Ελλάς το 1952

Πριν από λίγες ημέρες, έφυγε από την ζωή η Χαρούλα Γεωργαντζά-Μπλαμούτση, που κέρδισε σε ηλικία 18 ετών το τίτλο Β’ Σταρ Ελλάς, στα καλλιστεία που διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 5 Απριλίου 1952.

Τα τότε καλλιστεία διοργανώθηκαν από την εφημερίδα “Έθνος” τα οποία υπήρξαν τα πρώτα Ελληνικά Καλλιστεία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον εμφύλιο που ακολούθησε.

Από τις πρώτες Ελληνίδες Σταρ

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής, σύσσωμη η κοσμική Αθήνα παρευρέθηκε στο γεγονός, και μεταξύ αυτών ο Στρατηγός Παπάγος και ο υπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος.

Παρουσιαστές ήταν η Μελίνα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος. Νικήτρια εστέφθη η Νταίζη Μαυράκη από την Κρήτη. Κατά την διάρκεια της τελικής αναμέτρησης το κοινό είχε χωριστεί σε Μαυρακικούς, Γεωργαντζικούς και Πατιμεζακικούς.

Η Χαρούλα, έτσι ήταν γνωστή, άλλωστε ενδεικτικό είναι και το πρωτοσέλιδο του “Έθνους” οπού μνημονεύεται με το μικρό της όνομα, δείγμα το πόσο οικεία υπήρξε με το πλήθος, έχει καταγωγή από την Κερασιά της Μαγνησίας, η μητέρα της ήταν το γένος Γκούντα.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, κατόπιν της πρόσφατης εκδημίας της, επιθυμία των οικείων της είναι τα οστά της να μεταφερθούν στην Άνω Κερασιά.

Για την εκπλήρωση της επιθυμία αυτής ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και το Δ.Σ. του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί.

Related posts

Σοβαρό τροχαίο μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό – Εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο ο οδηγός

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον Πύργο: Θείος της 11χρονης ο 37χρονος που ομολόγησε την δολοφονία της στην Ηλεία