Εφιάλτης Δίχως Τέλος: Βρέθηκαν Νέοι Κορωνοϊοί Σε Νυχτερίδες Απειλή Για Νέα Πανδημία

Εφιάλτης Δίχως Τέλος: Βρέθηκαν Νέοι Κορωνοϊοί Σε Νυχτερίδες Απειλή Για Νέα Πανδημία

Νέοι Κορωνοϊοί: Τεράστιος φόβος εξαπλώνεται από το συμπαθές…Λάος όπου εντοπίστηκαν τρείς νέοι ιοί σε νυχτερίδες από Γάλλους επιστήμονες. Είναι γενετικά παρόμοιοι με τον SARS-CoV-2 προκαλώντας τρόμο για την πορεία της ανθρωπότητας.

Τρεις κορονοϊούς, οι οποίοι είναι γενετικά παρόμοιοι με τον SARS-CoV-2, ο οποίος έχει προκαλέσει τον εφιάλτη της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, ανακάλυψαν Γάλλοι επιστήμονες σε νυχτερίδες στο βόρειο Λάος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μαρκ Ελουά του Ινστιτούτου Παστέρ του Παρισιού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», εξέτασαν δειγματοληπτικά 645 νυχτερίδες, οι οποίες ανήκαν σε έξι οικογένειες και 46 είδη από ασβεστολιθικά σπήλαια στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αφού εντόπισαν μάλιστα τρεις, άγνωστους έως τώρα, ιούς που έχουν στενή γενετική συγγένεια με τον SARS-CoV-2, διαπίστωσαν ότι έχουν παρόμοιο τμήμα γονιδιώματος που κωδικοποιεί και ρυθμίζει τις περιοχές πρόσδεσης στην πρωτεΐνη ACE2 (τον ανθρώπινο κυτταρικό υποδοχέα που αποτελεί την πύλη εισόδου του κορονοϊού στο σώμα).

Δεν απέκλεισαν έτσι το ενδεχόμενο οι εν λόγω ιοί, όχι μόνο να μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους όπως και τα πρώτα στελέχη του κορονοϊού, αλλά ακόμα ευκολότερα, καθώς είναι ικανοί να προσδεθούν στους ανθρώπινους υποδοχείς ACE2 πιο αποτελεσματικά από αυτόν που είχε απομονωθεί αρχικά σε ανθρώπους στη Γιουχάν της Κίνας.

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί, έτσι, κανείς, εγείρονται σοβαρές ανησυχίες για το τι μπορεί να συμβεί (ξανά) στο μέλλον.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ένας από τους τρεις νέους κορονοϊούς των νυχτερίδων διαπιστώθηκε και εργαστηριακά ότι μπορεί να αναπαράγεται μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα, αν και τα αντισώματα που εξουδετερώνουν τον SARS-CoV-2 προέβαλαν αντίσταση.

Σύμφωνα, τέλος, με τους ερευνητές, τα ευρήματα ενισχύουν το σενάριο ότι ο κορονοϊός της COVID-19 πιθανώς προήλθε από νυχτερίδες, οι οποίες ζουν σε σπήλαια στη Νοτιοανατολική Ασία και στη Νότια Κίνα.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα