«Έχεις πάψει να είσαι θνητός» – Συγκινητική επιστολή φίλου του ήρωα σμηναγού Μουλά

Ο κ. Βλαμάκης αποχαιρετά τον αδικοχαμένο πιλότο που σκοτώθηκε στη συντριβή του Canadair ως φίλος και συμμαθητής του.

Η επιστολή του Χρήστου Βλαμάκη:

«Αποχαιρετώντας έναν αθάνατο!

Φιλαράκο μου καλέ και συμμαθητή μου. Η πρώτη σκέψη ήταν πως ήσουν εσύ – μόλις είδα τα πλάνα στις ειδήσεις. Δεν ξέρω γιατί. Άλλωστε μόνο κάποιος πολύ γενναίος και ανδρείος θα τα έδινε όλα. Μόνο κάποιος άνθρωπος με θυσία. Και εσύ την είχες πάντοτε. Και είμαι σίγουρος πως δεν φοβόσουν τίποτα. Ότι και αυτό το σενάριο θα το είχες ως πολύ πιθανό μέσα σου – του να φύγεις με κάποιον τέτοιο τρόπο. Ήσουν πάντοτε πολύ ανδρείος!

Τι να θυμηθώ; Από την ανένδοτη στάση σου στο να πληρώσεις τον λογαριασμό, επειδή εμείς παίρναμε λιγότερα; Από το χαμόγελο σου και το γέλιο σου; Από τις στιγμές που δεν συμπληρώναμε τις ομάδες στο σχολείο (για τα πρωταθλήματα Λυκείου)- και πηγαίναμε τα ίδια αγόρια να στελεχώσουμε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και γινόμασταν περίγελος; Και στις συντριβές με χαμόγελο ήσουν. Και όταν σε πείραζαν, δεκτικός ήσουν. Ακομπλεξάριστος και ωραίος.

Και κάτι αρνητικό να σκεφτώ για σένα, ποτέ δεν βρήκα, όσο κι αν προσπάθησα – και κανείς δεν θα βρει. Και καλόκαρδος ήσουν και δοτικός ήσουν, και πανέξυπνος ήσουν, και ταπεινός ήσουν και σίγουρα αυτό θα πικραίνει ακόμα περισσότερο τους δικούς σου. Να χάνουν ένα τόσο άξιο παιδί.

Μπορεί με τον καιρό να χαθήκαμε, όμως άνθρωποι σαν και εσένα – ακόμα και 100 χρόνια να περάσουν – το χαμόγελο τους, η ευγένεια και το καθαρό πρόσωπο τους δεν ξεθωριάζουν.

Χρήστο, έχεις πάψει να είσαι θνητός! Κανείς δεν θα ξεχάσει και κανείς δεν θα σταματήσει να σε μνημονεύει. Υπόσχομαι να μην σε ξεχάσω. Περήφανος που ήμουν φίλος σου. Πραγματικά, πολύ περήφανος… Ο άγιος Τριαδικός Θεός να σε αναπαύσει.»

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα κηδευτεί αύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια, πριν εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων.

Related posts

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Απανωτά «112» σε όλη την Αττική – Εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος και 3 σχολεία

Σοβαρό τροχαίο μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό – Εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο ο οδηγός

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι