Έχει τέσσερα μάτια: Ανακαλύφθηκε νέο είδος αράχνης-Τι λένε οι επιστήμονες, πού ζει;

Οι επιστήμονες που έκαναν την ανακάλυψη ονόμασαν την θαλάσσια αράχνη Austropallene halanychi

Το νέο είδος αράχνης

Ήταν τον Ιανουάριο του 2013 όταν σε μια ερευνητική αποστολή στον Νότιο Πόλο, μια ομάδα επιστημόνων που επέβαιναν στο RVIB Nathaniel B. Palmer ανακάλυψαν ένα είδος αράχνης πιασμένο στα δίχτυα του πλοίου. Αυτή η αράχνη εντοπίστηκε στα 579 μέτρα κάτω από το νερό και μετά από μια γρήγορη μελέτη συνειδητοποίησαν ότι δεν ταιριάζει με κανένα άλλο είδος αράχνης που ήξεραν έως τότε.Τώρα, περίπου 10 χρόνια μετά, οι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την Austropallene halanychi – όπως και την ονόμασαν.

Η αράχνη είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες θαλάσσιες αράχνες, με πόδια σχεδόν 3 εκατοστών, μια προβοσκίδα 0,25 εκατοστά και τέσσερα μάτια με σκούρα μελάγχρωση αλλά και μια κοντή «διογκωμένη» κοιλιά και τρίχες γύρω από το στόμα της, ανέφερε η μελέτη.

Έχει επίσης μια «μακρόστενη» όψη και ένα νύχι, που έχει δύο δάχτυλα, ένα σταθερό και ένα που κινείται. Οι άκρες των νυχιών τους είναι μαύρες. Όπως και άλλες θαλάσσιες αράχνες, τα ζωτικά όργανα του Autropallene halanychi βρίσκονται στα πόδια τους. Χρησιμοποιούν τα πόδια τους ακόμη και για να αναπνέουν, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Andrew Mahon, στο McClatchy News.

Related posts

Πανελλήνια θλίψη: “Έφυγε” ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα!

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της