Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λάθος που «πρόδωσε» τους δολοφόνους και τα ελλιπή στοιχεία για τον «εγκέφαλο»

Νέες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς το βράδυ της Παρασκευής οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη των δυο δραστών.

Για το ποιος μπορεί να έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κάνουν λόγο οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θεωρούν ότι οι φυσικοί αυτουργοί του στυγερού εγκλήματος είναι διαφορετικοί από τους ηθικούς.

Όπως αναφέρεται στην δικογραφία δεν γίνεται μνεία σε σχέση με τον εντολέα της ένοπλης επίθεσης, όπως τουλάχιστον αναφέρουν αξιόπιστες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., διότι δεν προέκυψαν στοιχεία από την έρευνα.

Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Σοβαρές πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι «πρόκειται για ένα έγκλημα στο οποίο κανείς δεν φανέρωσε το πρόσωπό του, κανένα dna δεν ταυτοποιήθηκε, όπως και κανένα δακτυλικό αποτύπωμα. Επίσης, δεν βρέθηκαν όπλα. Συνεπώς, εκ των πραγμάτων η ταυτοποίηση των δραστών είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση».

Οι αστυνομικοί επεξεργάστηκαν ένα βασικό σενάριο σε σχέση με το ποιος θα μπορούσε να έχει δώσει την εντολή της εκτέλεσης, αποκρυσταλλώνοντας το προφίλ τεσσάρων ατόμων (των δύο συλληφθέντων και ακόμα δύο ανδρών με παρελθόν σε ομάδες της «νύχτας»). Ποτέ ωστόσο, τα δύο αυτά χρόνια δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον «εγκέφαλο».

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι μία ημέρα πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και την ημέρα της εκτέλεσης, ένα βαν ήταν σταθμευμένο σε δρόμο κοντά στο σπίτι του Καραϊβάζ.

Το λάθος που τους πρόδωσε

Αυτό που ήταν δύσκολο και χρονοβόρο ήταν αρχικά να συσχετιστεί το βαν με τη δολοφονία και στη συνέχεια να συσχετιστεί το βαν με πρόσωπα. Το βασικό λάθος που «πρόδωσε» τους δράστες ήταν ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος ήταν νόμιμες.

Έτσι, οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο την εταιρία καθαρισμού στην οποία ανήκει. Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εταιρία ανήκει στη σύντροφο ενός εκ των δύο αδελφών που συνελήφθησαν.

Μία εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι οι δράστες δεν άλλαξαν τις πινακίδες θεωρώντας ότι οι Αρχές δεν θα συσχετίσουν το βαν με το έγκλημα (διότι δεν πέρασε από το σημείο της δολοφονίας και στάθμευσε σε άλλο δρόμο) και κατ’ επέκταση δεν θα γίνει ο συσχετισμός μεταξύ της εταιρίας και του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Οι κινήσεις των δραστών

Στο μεταξύ, από την έρευνα προέκυψε ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κατά του δημοσιογράφου αρχικά επέβαινε ως συνοδηγός στο σκούτερ που φαίνεται σε σχετικό βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας. Μετά τη δολοφονία φεύγει με το συνεργό του με το σκούτερ, ωστόσο, κάποια στιγμή αποβιβάζεται από τη μηχανή και επιβιβάζεται στο βαν της ομάδας υποστήριξης. Με τον τρόπο αυτό εξαφανίζεται.

Ακόμα κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο ένοπλος που δολοφόνησε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Οι συλλήψεις ήρθαν μετά από τη συνεχή επανεξέταση στοιχείων που είχαν ληφθεί από κάμερες ασφαλείας.

Πρόκειται για υλικό που είχε ληφθεί από τις πρώτες ημέρες, ωστόσο, αφενός χρειαζόταν χρόνος για επεξεργασία και αφετέρου είχε κριθεί ότι δεν είναι ικανό για να οδηγήσει σε προσωποποίηση κατηγοριών. Η εκτίμηση ότι τα στοιχεία δεν επαρκούν φαίνεται ότι άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες, μέχρι που τελικά εκδόθηκαν τα δύο εντάλματα σύλληψης.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα