Διασώθηκε το έκτο παιδί που ήταν εγκλωβισμένο στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Πληροφορίες οι οποίες έρχονται από την Ταϊλάνδη λίγο μετά τις 14.00 επισημαίνουν ότι απεγκλωβίστηκε και δεύτερο παιδί για σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων σε 6, αφού χθες σώθηκαν 4 παιδιά.

Το έκτο παιδί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το Ιαπωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δέχεται τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Πηγή μέσα από την ομάδα διάσωσης επιβεβαίωσε στον Guardian τον απεγκλωβισμό του έκτου παιδιού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι Αρχές της Ταϊλάνδης είναι πολύ φειδωλές στην παροχή πληροφοριών. Έτσι, η πρώτη διάσωση για σήμερα, επιβεβαιώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης πολύ αργότερα από την ώρα που διέρρευσε. Προς το παρόν, η δεύτερη για σήμερα και συνολικά έκτη διάσωση προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Νωρίτερα, ασθενοφόρο μετέφερε το πέμπτο παιδί στο νοσοκομείο.

Σήμερα, επρόκειτο να μεταβεί στο σημείο του απεγκλωβισμού και ο πρωθυπουργός της χώρας, όμως για να μην δυσχαιράνει το έργο των διασωστών αποφάσισε να μην μεταβεί.

Φυσικά υπάρχουν ακόμα 6 παιδιά που βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους, οπότε η αγωνία και ο γολγοθάς των διασωστικών ομάδων συνεχίζεται…

Πηγή

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα