«Δεν με άφηναν να δω το εγγόνι μου» Νέα κατηγορία για την Κιβωτό που ανατρέπει τα δεδομένα

Μια νέα μήνυση κατά της Κιβωτού, έρχεται στην δημοσιότητα με μια γιαγιά ενός κοριτσιού που όπως καταγγέλλει επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ δεν της επέτρεπαν να την δει.

Μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», η γιαγιά του 17χρονου σήμερα κοριτσιού, καταγγέλλει ότι η εγγονή της ενώ έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν δέχτηκε καμία ιατρική φροντίδα και της έγιναν εξετάσεις.

Μήνυση κατά της Κιβωτού: Δεν μπορούσε να δει την εγγονή στην Κιβωτό

Όπως ανέφερε στο Open, η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη «υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια μια μεθόδευση αποξένωσης των γονέων, της γιαγιάς και όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος. Το παιδάκι μου είπε πως στις ελάχιστες επικοινωνίες που είχε με την οικογένειά της, έπρεπε πάντα να είναι παρών ένα πρόσωπο της Κιβωτού που άκουγε και κατέγραφε ότι συζητούσαν μεταξύ τους. Έχει δικαίωμα αυτό το παιδί, όποιος και αν είναι ο γονέας να έχει ιδιωτικό χρόνο. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον ούτε έξω δεν είχε βγει. Της έλειπαν τόσο πολύ οι γονείς της και η οικογένειά της που έκλαιγε συνέχεια, δεν έτρωγε, είχε αδυνατίσει πολύ και ζητούσε να έχει επικοινωνία και δεν της το επέτρεπαν».

Στην συνέχεια, η γιαγιά που μένει μόνιμα στην Αγγλία πρόσθεσε: «Σχεδόν 4 χρόνια προσπαθώ να συναντήσω το παιδί. Με εισαγγελική παραγγελία πήγε η αστυνομία και πήρε το παιδί από το σχολείο χωρίς να μας ενημερώσουν και το ψάχναμε. Μετά από τέσσερις ώρες μας πήραν και μας είπαν το παιδί το έχουν εκεί, στο Τμήμα. Πήγα να πάρω το παιδί και στην Κιβωτό μου είπαν πως έχουν τον δικό τους νόμο, δηλαδή θέλανε οι γονείς να το πάρουν, δεν το δίνανε πουθενά αλλού. Μου λένε ότι πει ο εισαγγελέας, να κάνω αγωγές και να αναλάβω την επιμέλεια. Το παιδί έχει προβλήματα υγείας και πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί αλλά δεν θέλω να το εξετάσουν αυτοί. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Θέλω να το πάω εγώ το παιδί σε γιατρό. Μου λένε εμείς έχουμε τους δικούς μας γιατρούς. Οι εξετάσεις του λένε επίσης ότι είναι καλές, εγώ δεν τους εμπιστεύομαι» δήλωσε και άφησε αιχμές για πιθανή κακοποίηση του κοριτσιού

«Το κοριτσάκι έχει επιληπτικές κρίσεις και είδαμε πως δεν έγιναν όλες οι εξετάσεις με βάση το πρόβλημα που έχει. Θέλει να το πάει στους καλύτερους γιατρούς» ανέφερε η δικηγόρος και πρόσθεσε ότι έβαζαν το κοριτσάκι να εργάζεται ως καθαρίστρια: «Από μικρή ηλικία το έβαζαν και εργαζόταν.Έκανε δουλειές σαν καθαρίστρια στα κεντρικά της Κιβωτού».

«Όταν άλλαξε η διοίκηση πήραμε τον ιατρικό φάκελο. Είναι ελλιπής και με κάποιους γιατρούς που μιλήσαμε, πρέπει να κάνει άλλου είδους εξετάσεις» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το κοριτσάκι είναι ευτυχισμένο που πέρασε τα Χριστούγεννα μαζί με την γιαγιά του.

Μήνυση κατά της Κιβωτού: Δείτε το video

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»