«Δεν φταίω εγώ, φταίει η ΝΔ»: Η αναφορά του Χρήστου Σπίρτζη για τις ευθύνες της τραγωδίας στα Τέμπη

Στα βήματα του Νίκου Τόσκα επέλεξε να κινηθεί ο Χρήστος Σπίρτζης, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα του ως υπουργού Μεταφορών, δίχως καμία διάθεση να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την κακή κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Αντιθέτως, ο κ. Σπίρτζης, μίλησε στον Σκάι για την τραγωδία των Τεμπών, ένιψε τας χείρας του και επέρριψε όλες τις ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση και στον παραιτηθέντα Κώστα Αχ. Καραμανλή, σε μια προσπάθεια να αθωώσει τον εαυτό του.

Αγνοώντας πλήρως το πάνδημο κύμα οργής για τις διαχρονικές και διακομματικές παραλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε ότι τα κενά ασφάλειας και οι άλλες ελλείψεις στους σιδηρόδρομους δεν αφορούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο.

Χρήστος Σπίρτζης: Η τοποθέτηση του για τις ευθύνες

Κινούμενος πιστά στη γραμμή Τόσκα, όταν μετά την τραγωδία στο Μάτι και την εκατόμβη των νεκρών είχε προχωρήσει σε μια δήλωση-μνημείο για το μέγεθος της ασυνειδησίας και της πολιτικής ανεπάρκειας, λέγοντας ότι «προσπαθώ να βρω ποια ήταν τα λάθη που έγιναν και δεν μπορώ να βρω».

Ίδια και απαράμιλλη ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του Χρήστου Σπίρτζη, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν ευθύνες στον ίδιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το αδιανόητο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Αν έχουμε ευθύνες, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις πάρουμε. Το “όλοι φταίνε” δεν ισχύει. Πιστεύω ότι δεν φταίμε. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει. Ούτε εγώ προσωπικά», είπε αποποιούμενος ευθυνών. «Αποδομήθηκε, κατέρρευσε όλο το σύστημα μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κατέρρευσε γιατί συνεχίστηκε μια άλλη λογική στη στελέχωση του ΟΣΕ».

Πρόσθεσε: «Στον ΟΣΕ και στο Μεταφορών όταν σου λέει κάποιος “έχω πρόβλημα ασφάλειας εκεί”, σταματάς αν δεν μπορείς να διασφαλίσεις τους όρους ασφαλούς λειτουργίας», χωρίς πάντως να εξηγήσει γιατί δεν διακόπηκαν δρομολόγια επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τότε καταγράφονταν σοβαρά κενά στην ασφάλεια. Και σαν να μην έφτανε το κρεσέντο της ανευθυνότητας, ο Χρήστος Σπίρτζης προχώρησε σε «αποκάλυψη» για γέλια και για κλάματα, που πλήττει ευθέως τη μέση νοημοσύνη και τον κοινό νου, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ όλο το σύστημα ασφαλείας στα τρένα βασιζόταν σε μια εφαρμογή της… Vodafone!

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου διά του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Ο κύριος Σπίρτζης, επί τεσσεράμισι χρόνια υπουργός Μεταφορών, εμφανίστηκε για να τοποθετηθεί δέκα ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Η τοποθέτησή του, η οποία συνιστά θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων, συνοψίζεται στο εξής: “Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς”. Είναι η κυνική γραμμή όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες φέρουν οι προηγούμενοι και οι επόμενοι, όχι αυτοί. Φαρισαϊκά ισχυρίζονται πως οι παθογένειες και οι νοοτροπίες που γέννησαν την τραγωδία των Τεμπών δεν τους αφορούν», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

Related posts

Σάλος με σχολείο των Τρικάλων: Μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι τους στους επισήμους στην παρέλαση

Χίος: Ύψωσαν στο νησί τη μεγαλύτερη Ελληνική σημαία προκαλώντας δέος και συγκίνηση

«Λύνει» τη σιωπή του ο πρώην πεθερός της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ο γιος μου έκλαιγε, εκείνη ήταν στον κόσμο της»