Δεν έμεινε τίποτα όρθιο: Δραματικές εικόνες στον Πειραιά μετά την ισχυρή έκρηξη-Ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά

Κρατήρας άνοιξε από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κτίριο όπου στεγάζονται καταστήματα και γραφεία, στο κέντρο του Πειραιά.

Το σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, αφού από την ισχυρότατη έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς κατάστημα, ενώ μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και σε άλλα μαγαζιά, αλλά και σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Την ίδια ώρα, βίντεο δευτερολέπτων στο οποίο φαίνεται από μακριά η στιγμή που προκαλείται η έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr, σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός αποτελείτο από βραδύκαυστο φυτίλι, κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως περίπου στη 01:15 τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος σημειώθηκε η σφοδρότατη έκρηξη που συγκλόνισε την περιοχή. Άγνωστοι προσέγγισαν την είσοδο κτιρίου στο οποίο στεγάζονται διάφορες επιχειρήσεις, καταστήματα λιανεμπορίου, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία, δικηγορικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις. Τοποθέτησαν ισχυρότατη βόμβα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένο πιθανότατα σε κάποιο μεταλλικό δοχείο, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και βραδύκαυστο φιτίλι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να πυροδοτηθεί οργανισμό ο μηχανισμός.

Στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλεξαν υπολείμματα, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα