Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς: Ποιοι πολιτικοί και βουλευτές έδωσαν το παρόν στην κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου

Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ παρίστανται στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και πολλοί πολιτικοί δίνουν το παρόν για τη μέρα.

Η άφιξη του Αντώνη Σαμαρά

Στις 9:50 έφτασε στη Μητρόπολη ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία.

Ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς ως ιδιώτης, καθώς υπήρξε «συνταγματικός ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς» και η παρουσία του στην κηδεία θεωρήθηκε εξαρχής δεδομένη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού απέτισε φόρο τιμής, στη συνέχεια βγήκε έξω από το παρεκκλήσι και συνομίλησε με τον κόσμο που περίμενε στην ουρά.

Ποιοι άλλοι βουλευτές έδωσαν το παρόν

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 9:00, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης Αθηνών είχε φτάσει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, βαφτισιμιά του Κωνσταντίνου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη.

Στη Μητρόπολη έφτασε στις 10:00 και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος χθες με ανάρτησή του στο facebook είχε ανακοινώσει πως θα παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου βρέθηκαν και ο βουλευτής της ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής και ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης.

Στις 10:30 έφτασε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, για να δώσει το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Και η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, στη Μητρόπολη για την κηδεία του Κωνσταντίνου.

Φωτογραφίες από την τελετή

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα