«Δεν αφήνω το μοναστήρι να καεί καίγοντα τα ξύλα, καίγεται το ρολόι» – Συγκλονίζει μοναχός στο Αίγιο

Δύσκολες στιγμές περνουν στο Αίγιο μετά τις φωτιές και η αποκάλυψη του μοναχού για το μοναστήρι κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και συγκινεί.

Τι δήλωσε για το μοναστήρι

Συγκλονιστικός ήταν ο διάλογος που είχε το πρωί της Δευτέρας με τη σύζυγό του μοναχός που βρισκόταν στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην περιοχή.

«Ακόμα προσπαθώ γιατί καίγονται όλα αυτή τη στιγμή» ακούγεται να λέει αρχικά ο μοναχός στον διάλογο που κατέγραψε το Action24.

Όπως λέει «καλά είμαι έχω χτυπήσει τα χέρια μου, το πόδι μου έχω κάψει λίγο» ενώ στην ερώτηση αν είναι αυτός που χτυπάει την καμπάνα απάντησε «ναι εγώ τη χτυπάω ότι είμαι καλά και σώθηκε το μοναστήρι».

Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι «καίγοντα τα ξύλα του μοναστηριού, καίγεται το ρολόι», ωστόσο έστειλε το μήνυμα «δεν αφήνω το μοναστηρι να καεί».

Σύμφωνα με τη σύζυγό του ο μοναχός είχε σώσει και στο παρελθόν το ίδιο μοναστήρι.

Η εικόνα από τη φωτιά στο Αίγιο το πρωί της Δευτέρας ήταν ότι υπάρχουν ενεργά μέτωπα στην Τράπεζα, όπου κόπηκε η φωτιά πριν μπει στα σπίτια, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στο Άγιο από αέρος επιχειροούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα