Χαμός στην ΕΚΠΑ: Πήγαν να εμποδίσουν τη Νικολαΐδου να διδάξει, την υπερασπίστηκε φοιτητής

Επεισόδια μέσα στην αίθουσα της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, σημειώθηκαν χθες με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου.

Το περιστατικό στο ΕΚΠΑ

Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εμποδίσει την κ. Νικολαΐδου να κάνει το μάθημά της σε αμφιθέατρο της σχολής, όταν εμφανίστηκε φοιτητής, που πήρε τον λόγο και υπερασπίστηκε το δικαίωμα της καθηγήτριας να κάνει το μάθημά της.

«Η κ. Νικολαΐδου έχει δικαίωμα να μπει στο μάθημά της και να ασκήσει τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Αυτό σημαίνει ελευθερία της έκφρασης στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει άσυλο ιδεών» είπε ο φοιτητής, όπως διακρίνεται σε βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με το σχόλιο: «Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα, στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ η Δημοκρατία νίκησε».

Δείτε το video:

@dap_ndfk Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ, για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, η Δημοκρατία νίκησε. #fyp #fy #foryourpage #viralvideo #trending #tiktokgreece #dapndfk #δαπ #πανεπιστημιο ♬ original sound – ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»