Balconing: Τα βίντεο της νέας φονικής «μόδας» – Πηδάνε απ’ τα μπαλκόνια και σκοτώνονται

Τουρίστες νεκροί ή σοβαρά τραυματίες καθώς πηδούν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους – Το φαινόμενο του balconing προκαλεί καινούργια θύματα – Σήμα κινδύνου από τις Αρχές

Ύστερα από 2 χρόνια ύφεσης χάρη στις εκστρατείες ενημέρωσης και πρόληψης, το φαινόμενο του balconing έγινε και πάλι “μόδα” χάρη (σε τί άλλο;) στο διαδίκτυο.

Στη Μαγιόρκα φέτος το καλοκαίρι 3 τουρίστες έχασαν τη ζωή τους πηδώντας από ταράτσες και μπαλκόνια ξενοδοχείων σε πισίνες, ενώ άλλοι έμειναν παράλυτοι. Τα θύματα για φέτος κατάγονταν από τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία και όλοι βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.


Την προηγούμενη Τετάρτη, ένας Ιρλανδός ηλικίας μόλις 14 ετών σκοτώθηκε κατά την πτώση του από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τη μητέρα του στη Μαγιόρκα, ενώ την ίδια μέρα στην Ίμπιζα ένας 20χρονος έπεσε από το μπαλκόνι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο με χρήστες οι οποίοι καταγράφουν την πτώση τους με GoPro κάμερα, με τους ειδικούς να σημαίνουν συναγερμό και να εφιστούν την προσοχή:


Την Παρασκευή, στη νήσο Φορμεντέρα, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών κλήθηκαν να βοηθήσουν έναν ακόμη άνδρα, γύρω στα 20, ο οποίος έπεσε από μπαλκόνι.


Τα πιο πολλά θύματα επιχειρούν να βουτήξουν σε πισίνες και άλλοι προσπαθούν να πηδήξουν από το ένα μπαλκόνι στο άλλο σαν να κάνουν παρκούρ. Οι αρχές στην Ισπανία παίρνουν σταδιακά αυστηρότερα μέτρα, απαγορεύοντας την πώληση αλκοόλ σε εμπορικά καταστήματα μετά από τις περασμένες βραδινές ώρες για να περιορίσουν όσο γίνεται τα φαινόμενα μέθης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το 2010 έως το 2015 νοσηλεύτηκαν συνολικά 46 άτομα, θύματα του ακραίου φαινομένου στο νοσοκομείο Son Espases στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Οι νεκροί από το balconing είναι δύσκολο να καταγραφούν αφού για πολλά περιστατικά δεν είναι εύκολο να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα, αν πρόκειται δηλαδή για πράξη που σχετίζεται με τη νέα “μόδα” ή εάν συνδέεται με πιθανή αυτοκτονία, δολοφονία ή ατύχημα.

Πηγή

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»