Αυτός είναι ο καθοδηγητής της επίθεσης στο Ρέντη – Ο 25χρονος με βαρύ ποινικό αθλητικής βίας

Πέντε άτομα έχουν οι Αρχές στο μικροσκόπιό τους για τα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, μετά τη σύλληψη του 18χρονου που εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.

Ποιος είναι ο 25χρονος

Πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος στις Αρχές καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν της Ελληνική Αστυνομία με υποθέσεις αθλητικής βίας αλλά και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Ο 25χρονος είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να βγουν από το «Μελίνα Μερκούρη» οι 150 χούλιγκανς ενώ οι άλλοι τέσσερις ήταν βοηθητικοί, μοιράζοντας τα πολεμοφόδια, δηλαδή μολότοφ, φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα. Τα δε πολεμοφόδια ήταν κρυμμένα στο πάρκινγκ του «Μελίνα Μερκούρη»!

«Δεν θα ρίξει κανείς, αν δεν δώσω εγώ το σύνθημα», είπε ο 18χρονος στις Αρχές για το συγκεκριμένο άτομο. Ο καθοδηγητής έριξε μια μολότοφ και αυτό ήταν το σύνθημα για την επίθεση. Να σημειωθεί πως ο οργανωτής δεν ήταν μέσα στους 424 που προσήχθησαν.

Μάλιστα, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τον «κάρφωσε» άλλος χούλιγκαν!

Ο νεαρός δεν ήταν στο κάδρο των ερευνών, καθώς τρεις μαρτυρικές καταθέσεις, ήταν εκείνες οι οποίες τον «έκαψαν».

Σε αυτές αναφέρεται πως ο ίδιος είπε στα εν λόγω άτομα πως είχε πετάξει την φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, μετά από όσα είχαν συμβεί, έπλυνε τα ρούχα του όταν επέστρεψε στο σπίτι ωστόσο οι Αρχές τα εντόπισαν στην οικία του νεαρού.

Τέλος, ο 18χρονος αφότου έμαθε τι είχε γίνει, πήγε με την κοπέλα του στην εκκλησία του Αγίου Κυπριανού και άναψε ένα κερί για τον αστυνομικό…

Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων ασκήθηκε στον 18χρονου

Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων ασκήθηκε στον 18χρονο που φέρεται να έχει ομολογήσει ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που είχε σαν αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του 30χρονου αστυνομικού.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.

Επιπλέον, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις σε άγνωστους δράστες. Σημειώνεται, ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα