Αuτό το επάγγελμα θα έχει χιλıάδες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα

Με τη μεταβατική περίοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας προς ένα μέλλον με οχήματα μηδενικών εκπεμπόμενων ρύπων, ένα συγκεκριμένο επάγγελμα αναμένεται να γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη.
Πρόκειται για το επάγγελμα του τεχνίτη οχημάτων υψηλής τάσης

Η αυξανόμενη παρουσία των ηλεκτρικών οχημάτων

Σημαντικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρουν προγράμματα κατάρτισης για την ειδικότητα αυτή.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε διπλωματούχους μηχανικούς, πτυχιούχους ΤΕΙ, καθώς και απόφοιτους ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ με ειδίκευση σε ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά και αυτοκινητικά πεδία.

Τα σχετικά προγράμματα προσφέρουν πιστοποίηση και κατάρτιση για την ασφαλή συντήρηση και επισκευή οχημάτων υψηλής τάσης, με τα πρώτα επιμορφωτικά προγράμματα να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η ανάπτυξη αυτού του επαγγέλματος είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της παγκόσμιας τάσης προς τα ηλεκτρικά οχήματα, με τη ζήτηση για τέτοια ειδικευμένα επαγγέλματα να αυξάνεται συνεχώς.

Το εν λόγω επάγγελμα αναμένεται να παίξει κρίσιμο ρόλο στη στήριξη της μετάβασης προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο μετακίνησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα