Ασύλληπτη βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα – Ο Παλαμάς «αφανίστηκε» από το νερό

Δράμα δίχως τέλος στην Καρδίτσα με ολόκληρα χωριά να έχουν βυθιστεί στο νερό και τους κατοίκους να παραμένουν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους, περιμένοντας να διασωθούν.

Το σκηνικό σε οικισμούς όπως ο Παλαμάς, η Αγία Τριάδα, ο Βλοχός, η Μεταμόρφωση, είναι στην κυριολεξία απόκοσμο και οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας πρωτοφανείς.

Ο Παλαμάς έχει βυθιστεί στην κυριολεξία, με τις Αρχές να φοβούνται το χειρότερο για τους κατοίκους.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Εξαφανίστηκε ο Παλαμάς

Το νερό σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει ακόμα και τα τρια μέτρα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πλωτά και εναέρια μέσα για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ένα Super Puma της Πυροσβεστικής έχει ήδη απεγκλωβίσει παιδιά και ηλικιωμένους.

Μέχρι στιγμής, επισήμως αγνοούνται έξι άτομα από την Αγία Τριάδα, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες και για κατοίκους στον Παλαμά που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για δύο αγνοούμενους και στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκους της περιοχής.

Στη Θεσσαλία βρίσκονται και Ένοπλες Δυνάμεις κατόπιν διαταγών και οδηγιών του ΓΕΕΘΑ αλλά και η Ζ-ΜΑΚ, η πιο απόρρητη μονάδα κομάντος, ώστε να συνδράμει στις διασώσεις.

Συνολικά από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε με σφοδρότητα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έχουν καταγραφεί 4 θάνατοι, με έναν κτηνοτρόφο από τον Δομοκό να προστίθεται σήμερα στον τραγικό απολογισμό.

Συνολικά, όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έχουν πραγματοποιηθεί 885 διασώσεις ενώ προσέθεσε ότι επιχειρησιακά, χρησιμοποιούνται πέραν των οχημάτων ειδικές σωσίβιες λέμβοι, οι οποίες συνεχίζουν από χτες τους απεγκλωβισμούς.

Με δάκρυα στα μάτια περιμένουν να διασωθούν

Φεύγουν με δάκρυα στα μάτια από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην Καρδίτσα με όποιο μέσο βρουν, κάποιοι όμως μένουν πίσω και μέσω τoυ Μega κάνουν έκκληση για βοήθεια.

«Βρισκόμαστε στην ταράτσα. Υπάρχει και κόσμος κάτω. Είμαστε περίπου 60 άτομα».

Η κύριος Τάκης βρίσκεται στην ταράτσα ενός κτιρίου καθώς το χωριό του, η Μεταμόρφωση Καρδίτσας, βυθίστηκε μέσα στο νερό.

«Κατά τις 8 περίπου έσπασε ένα ανάχωμα από ένα ποτάμι και μπήκε όλο το νερό που βλέπεται. 6 μέτρα».

Μόνο οι σκεπές βρίσκονται πάνω από την στάθμη του νερού, με τους κατοίκους να ανεβαίνουν πάνω στις ταράτσες για να σωθούν.






Related posts

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν