Αποτροπιασμός στο Μεσολόγγι: Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν φλαμίνγκο

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι αρμόδιοι διαχείρισης του προστατευόμενου πάρκου στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου όταν κατάλαβαν ότι κάποιοι ασυνείδητοι κυνηγούν παράνομα στην περιοχή.

Το περιστατικό

Όπως αναφέρει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) σε ανάρτησή της στο Facebook, ενημερώθηκε για το περιστατικό παράνομης θήρας.

Το περιστατικό κατέγραψαν οι κ.κ. Χαρέλος Λάμπρος (πρώην εξωτερικός συνεργάτης εποπτείας -φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης) και Κωνσταντίνος Ξηρός (Φύλακας Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) κατά την επίσκεψή τους για παρατήρηση και φωτογράφιση ειδών ορνιθοπανίδας και ειδοποίησαν άμεσα το Δασαρχείο Μεσολογγίου.
Τα μέλη της Μονάδας εντόπισαν ένας νεκρό μαχητή (Philomachus pugnax) και ένα νεκρό φοινικόπτερo (Phoenicopterus ruber), ενώ περισυνέλλεξαν ένα νεαρό φοινικόπτερο με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στη φτερούγα το οποίο έστειλαν στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, όπου περιθάλπτηκε και αναρρώνει.

Η ανάρτηση

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»