Αποκάλυψη του πατέρα του υποσμηναγού: «Είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση με άλλο αεροσκάφος στην Κρήτη»

Δύσκολες είναι οι ώρες για τις οικογένειες των δυο πιλότων, καθώς σήμερα Τετάρτη 1/2, ανακοινώθηκε ο εντοπισμός του νεκρού κυβερνήτη. Ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικας, μίλησε στην κάμερα του Action24, για τον γιο του και τα όνειρα του. 

Όπως αποκάλυψε ο 29χρονος πιλότος είχε αντιμετωπίσει μηχανική βλάβη σε αεροσκάφος του ίδιου τύπου πριν από περίπου δύο μήνες και χρειάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στην Κρήτη!

Πατέρας 29χρονου: Το όνειρο του ήταν να πετάει

Συγκεκριμένα, είπε: «Ήταν αυτός κυβερνήτης μετά από κάποια αναχαίτιση γιατί δεν ξέρω και λεπτομέρειες. Μου το ανέφερε 15 μέρες μετά, το αεροπλάνο χάλασε στον αέρα. Πάντα Phantom πετούσε. Του λέω: “Γιατί δεν πήγες στα Rafale;” Mου λέει: “Δεν είναι ώρα ακόμη”. Χαλάει το αεροπλάνο πάνω από την Κρήτη, κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Κρήτη. Πήγαν, το έφτιαξαν οι τεχνικοί. Δέκα χρόνια πιλότος ήταν… Πετούσε βράδυ, ειδικά τα βράδια δεν μπορούσα να ησυχάσω. Συνέβη το μοιραίο τώρα»

Στην συνέχεια τόνισε: «Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του… Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει. Το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν ούτε τα χρήματα ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ηταν ταμένος στο να γίνει πιλότος».

Κατέληξε λέγοντας: «Ούτε κατά διάνοια ήθελε να γίνει φαρμακοποιός. Πάντα ήθελε να γίνει πιλότος. Τον παίρναμε από μικρό να βάζει φάρμακα στα ράφια, αλλά δεν του έκανε “κλικ”. Διάλεξε τον θάνατο

Η γυναίκα μου είναι σχεδόν σε κώμα. Ο Μάριος συζούσε με μία καλή κοπελίτσα κάνα 7μηνο, η οποία έτυχε να είναι φαρμακοποιός σαν εμάς. Η σύζυγός μου μιλάει συνέχεια μαζί της»

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα