Απίστευτο! Ορατό το Βόρειο Σέλας στη Βόρεια Ελλάδα για πρώτη φορά

Σε διάφορες περιοχές του βορρά της Ελλάδας, και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, παρατηρήθηκε ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο που σπάνια συναντά κανείς.

Το Βόρειο Σέλας ορατό στη Θεσσ/νίκη

Το Βόρειο Σέλας, ένα φαινόμενο που συνήθως περιορίζεται στις πολικές περιοχές, έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ένα θέαμα μαγευτικής ομορφιάς.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Northmeteo, ο ουρανός έλαβε μια κόκκινη απόχρωση, που θύμιζε ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, αλλά στην πραγματικότητα ήταν το αποτέλεσμα του Βόρειου Σέλας.

Αυτό το σπάνιο θέαμα οφειλόταν σε μια ιδιαίτερα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα, μια ηλιακή έκλαμψη που επηρέασε το Βόρειο Ημισφαίριο.

Το εκπληκτικό αυτό φαινόμενο δεν περιορίστηκε μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά ήταν ορατό και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, των Βαλκανίων και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Απίστευτο! Ορατό το Βόρειο Σέλας στη Βόρεια Ελλάδα για πρώτη φορά

Η εμφάνιση του Βόρειου Σέλας με κόκκινο χρώμα εξηγείται από την σελίδα Forecast Weather Greece ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης λιγότερο ενεργειακών σωματιδίων με άτομα οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα, περίπου 240 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Αυτό συμβαίνει μετά από έντονη ηλιακή δραστηριότητα που προκαλεί μια τεράστια εκτόξευση ηλιακού πλάσματος προς τη Γη.

Αντίθετα, όταν το Βόρειο Σέλας εμφανίζεται με πράσινο χρώμα, αυτό οφείλεται στην σύγκρουση πιο ενεργειακών σωματιδίων με άτομα οξυγόνου σε χαμηλότερα υψόμετρα, παράγοντας φωτόνια που εκπέμπουν πράσινο φως.

Δείτε τις εικόνες

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»