Απασφάλισε ο Σάκης Αρναούτογλου: «Τα ακραία φαινόμενα θα επιμένουν, είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης»

Η χώρα μας δοκιμάζεται και ζει δραματικές στιγμές μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. H οποία χτύπησε τις περιοχής της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα τον Βόλο και την περιοχή της Καρδίτσας. Με απολογισμό απίστευτες υλικές καταστροφές και τραγικό απολογισμό μέχρι τώρα 6 νεκρούς.

Και ο γνωστός παρουσιαστής δελτίων καιρού Σάκης Αρναούτογλου προχώρησε χθες το πρωί σε μια ανάρτηση για την κακοκαιρία και αναφερόμενος και στην κλιματική αλλαγή χαρακτηρίζοντας την και ώς «ασύλληπτη για τη χώρα μας την εμμονική συμπεριφορά τόσο έντονων καιρικών φαινομένων για τόσες ημέρες».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Ο Βόλος πριν από λίγο με νέα ισχυρή μπόρα (βροχοκουρτίνα στο βάθος)!! Ασύλληπτη για τη χώρα μας η εμμονική συμπεριφορά τόσο έντονων καιρικών φαινομένων για τόσες ημέρες! Η εμμονή των φαινομένων θα ήταν και θα είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης. Είτε αυτό λέγεται, ξηρασία είτε αυτό λέγεται πλημμύρες, είτε ζέστη είτε ακόμα και ασυνήθιστη παγωνιά! Τα δύο πρώτα τα βίωσε η χώρα μας δυστυχώς μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα!!» έγραψε στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ενώ στη συνέχεια της ημέρας ο Σάκης Αρναούτογλου αναδημοσίευσε και μια ανάρτηση σχετικά με τις παραβιάσεις της χώρας μας όσον αφορά τις οδηγίες της Ε.Ε. για τις οδηγίες αξιολόγησης και διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας

H Ελλάδα επιμένει να παραβιάζει την οδηγία για τις πλημμύρες (2007/60/ΕΚ) “για την αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας”, καθώς δεν επικαιροποιεί όπως πρέπει τα υποχρεωτικά διαχειριστικά σχέδια, με στόχο τη μείωση των αρνητικών συνεπειών στην ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με τις πλημμύρες” H Ελλάδα παγίως και σταθερά παραβιάζει το (πολύτιμο) περιβαλλοντικό δίκαιο της ΕΕ, ενώ είναι πρώτη και χειρότερη σε παραβάσεις του άρθ. 260, δηλαδή αγνόηση καταδικαστικών αποφάσεων του Δικαστηρίου της ΕΕ”

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»