Άντρας έστειλε τη γυναίκα του στη φυλακή επειδή έλεγξε κρυφά το κινητό του τηλέφωνο ενώ κοιμόταν

Ένα δικαστήριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλε τρεις μήνες φυλακή μια γυναίκα επειδή κοίταξε το τηλέφωνο του συζύγου της χωρίς εκείνος να το γνωρίζει.

Ο σύζυγος της γυναίκας υπέβαλε μήνυση εναντίον της, κατηγορώντας της ότι παραβίασε την ιδιωτική του ζωή και την έστειλε στο δικαστήριο, το οποίο την έκρινε ένοχη.

Στη δήλωσή του εναντίον της, ο άντρας είπε ότι η σύζυγός του πήρε το τηλέφωνό του και αντέγραψε όλα τα δεδομένα του σε άλλη συσκευή, προκειμένου να αναζητήσει αργότερα διάφορες πληροφορίες.

Ο σύζυγος υπέβαλε την καταγγελία επειδή η γυναίκα του μετακίνησε το περιεχόμενο του τηλεφώνου ενώ εκείνος κοιμόταν και στη συνέχεια έδειξε τα αρχεία που πήρε στα αδέλφια της.

Ο σύζυγος της είχε δώσει τον κωδικό του και της επέτρεψε να κοιτάζει το τηλέφωνό του, αφού τον είχε πιάσει να μιλάει με άλλες γυναίκες στο παρελθόν.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αυστηρούς νόμους στον τομέα των προσωπικών δεδομένων, ειδικά όταν πρόκειται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο.

Μερικοί χρήστες στο Twitter υπερασπίστηκαν τη γυναίκα, λέγοντας: “Αν δεν τον υποψιαζόταν για κάτι, δεν θα είχε πιάσει το τηλέφωνό του. Δεν είναι ντροπή γι’ αυτόν να φυλακίσει την ίδια του τη γυναίκα;”

Αλλά υπήρξαν και κάποιοι που υποστήριξαν τη φυλάκισή της, γράφοντας: “Της άξιζε. Κανείς δεν της είπε να πιάσει το τηλέφωνό του.”

Μιλώντας στο Emarat Al Youm, οι δικηγόροι Raed Al Awlaki και Mohammad Jad Al Mawla εξήγησαν ότι σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, είναι παράνομο να πιάσεις το τηλέφωνο κάποιου χωρίς την άδειά του.

Και στα παντρεμένα ζευγάρια, εξακολουθεί να αποτελεί παράβαση για τον σύζυγο ή τη σύζυγο να  ψάξει το τηλέφωνο του άλλου, ακόμη και αν υπάρχει υποψία απιστίας.

διαφορετικό

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»