Αντίο Χάρρυ Κλυνν: Αυτός Είναι Ο Λόγος που Ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης επέλεξε το συγκεκριμένο ψευδώνυμο!

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Χάρρυ Κλυνν, του δημοφιλούς ηθοποιού που με τις ατάκες του σημάδεψε τη δεκαετία του ’80.

Ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων και αναγκάστηκε να εργαστεί από πολύ μικρή ηλικία.

Αγαπήθηκε και έγινε γνωστός ως Χάρρυ Κλυνν, το ψευδώνυμο που επέλεξε ο ίδιος καθώς ήταν ακριβώς το αντίθετο με τον Dirty Harry, που εκείνη την εποχή διέγραφε τη δική του πορεία στις μεγάλες οθόνες.

Ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης αγαπήθηκε και έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν.

Τι σήμαινε το συγκεκριμένο ψευδώνυμο; Ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του εξηγεί ότι επέλεξε το συγκεκριμένο όνομα καθώς ήταν ακριβώς το αντίθετο με τον Dirty Harry, που εκείνη την εποχή διέγραφε τη δική του πορεία στις μεγάλες οθόνες.
Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του ηθοποιού, γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 και ξεκίνησε να εργάζεται από την ηλικία των 5 ετών.

Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη άλλαξε για πάντα τη ζωή του. Κέρδισε το πρώτο βραβείο, αλλά και την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα. Για τρία χρόνια έμεινε στο πλευρό του κ. Οικονομίδη, ενώ παράλληλα έκανε τις δραματικές του σπουδές στη σχολή του Π. Kατσέλη.

Μετά τη συμμετοχή του σε δύο ταινίες («Γάμος αλά Ελληνικά» και «Τα 201 Καναρίνια») στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα Ακροπόλ και Χατζηχρήστου, άρχισε να γίνεται πιο γνωστός.

Επόμενος σταθμός της ζωής του ήταν το εξωτερικό. Μετέβη στο Μόντρεαλ, όπου διέμενε για δέκα χρόνια και δούλεψε σε κέντρα τις ελληνικής διασποράς, σε καφεθέατρα ως stand up comedian. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Σικάγο, όπου γνώρισε τη σύζυγό του Χαρίκλεια με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

Γύρισε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970 και από κει και πέρα ξεκίνησε μία επιτυχημένη καριέρα.

via

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα