Άννα-Μαρία: Ο φόρος τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Φόρεσε τον γαμήλιο σταυρό στην κηδεία του

Η τέως βασίλισσα της Ελλάδας Άννα Μαρία, έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών λίγο μετά τις 12:00, η οποία αποχαιρέτησε τον επί 58 χρόνια σύζυγο της, για να του πει το τελευταίο αντίο. Μαζί με την νύφη της, Μαρί Σαντάλ και τον γιο της Παύλο, υποδεχόμενη από  το συγκεντρωμένο πλήθος, που την χειροκροτούσε, και με ένα νεύμα της τους ευχαρίστησε.

Μια συμβολική κίνηση της Άννας Μαρίας, ωστόσο, προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς η σύζυγος του τέως βασιλιά επέλεξε να φορέσει στην κηδεία του τον διαμαντένιο σταυρό, τον οποίο φορούσε όταν παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο τον Σεπτέμβριο του 1964 στον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας, εκεί που την Δευτέρα τον αποχαιρέτησε.

Άννα Μαρία: Η συμβολική κίνηση προς τον σύζυγο της

Ο γάμος τους ήταν ένα γεγονός που είχε λατρέψει η χώρα, τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στην Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσόστομο Β’ και ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος επίσημος γάμος εν ενεργεία μονάρχη που έγινε στην Ελλάδα.

Η Άννα Μαρία υπήρξε για ένα μικρό χρονικό διάστημα μια από τις πιο περιζήτητες νύφες της Ευρώπης. Η νεαρή καλλονή, πριγκίπισσα της Δανίας, έμελλε να γίνει στα 18 της χρόνια βασίλισσα της Ελλάδας, αλλά να βασιλέψει στη χώρα, μόνο για τρία χρόνια.

Άννα Μαρία: Το στεφάνι και τα μοναδικά λουλούδια

Ο διαμαντένιος σταυρός δεν ήταν η μοναδική αναφορά στον γάμο του ζευγαριού, καθώς και το στεφάνι της Άννας Μαρίας στον σύζυγό της αποτελούνταν από τα λουλούδια της νυφικήςτης ανθοδέσμης.

Πρόκειται για ένα στεφάνι με λουλούδια μιγκέ, κονβαλάρια όπως ονομάζονται αλλιώς, τα οποία και ήταν αγαπημένα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μια μπλε κορδέλα με τη φράση «Η αγαπημένη σου Άννα-Μαρία» υπήρχε στο στεφάνι.

Σύμφωνα με την Wikipedia, στη γλώσσα των λουλουδιών, το μίγκε σημαίνει την επιστροφή της ευτυχίας.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»