Ανησυχία για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τρέχουν να προλάβουν τα συνεργεία-συνεχίζονται οι εργασίες

Οι εργασίες στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι συνεχίζονται, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, για τον ενταφιασμό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνεργεία έχουν επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» για να είναι όλα έτοιμα για την νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ στο λόφο «Παλαιοκάστρου» επικρατεί εκνευρισμός, καθώς στόχος ήταν να ολοκληρωθούν οι εργασίες πριν «πέσει» η νύχτα.

Τατόι: Οι εργασίες συνεχίζονται στα βασιλικά κτήματα

Όπως αναφέρει ο Alpha, στο σημείο όπου βρίσκεται το μαυσωλείο που θα ταφεί ο έκπτωτος μονάρχης, μετά από δικό του αίτημα, βρίσκονται ακόμη νταλίκες, φορτηγά και ειδικά συνεργεία που συνεχίζουν να κάνουν δενδροφυτεύσεις.

Στο σημείο είναι και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι επιβλέπουν για να βεβαιωθούν ότι όλα θα είναι εντάξει.

Τα συνεργεία των εργατών έχουν κληθεί να ολοκληρώσουν τις όποιες εργασίες μέχρι τις 19:00, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για το τελετουργικό, όπου και θα δώσει το «παρών» πλήθος πολιτικού κόσμου και υψηλά ιστάμενοι εκπρόσωποι από τους βασιλικούς οίκους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το OPEN, ήδη έχουν δημιουργηθεί τα μονοπάτια από το παρεκκλήσι που θα τελεστεί το τρισάγιο μέχρι το σημείο, στο οποίο θα ενταφιαστεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Μάλιστα, έχουν πραγματοποιηθεί χωματουργικές εργασίες, ενώ τα συνεργεία έχουν φυτεύσει κυπαρίσσια και άλλα θαμνώδη φυτά γύρω από το σημείο που θα ενταφιαστεί ο έκπτωτος μονάρχης, Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ.

Κηδεία τέως βασιλιά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκατοντάδες αστυνομικοί στους δρόμους

Φυσικά, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛΑΣ, λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα ψαλεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, θα εφαρμοσθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας.

«Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00′ έως 14:00′ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.
  • Επιπλέον, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στις παραπάνω οδούς, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, από τις 10:00 μ.μ. έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 02:00 μ.μ».

Όπως αναφέρει , στο σχέδιο ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να μετάσχουν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης Επισήμων, της Τροχαίας, της Ασφάλειας Αττικής καθώς και της Αντιτρομοκρατικής.

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για τη διαχείριση των πολιτών που θα συγκεντρωθούν στη Μητρόπολη Αθηνών όπου πρόκειται να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία, καθώς και για τη μετακίνησή τους στο Τατόι.

Στο εσωτερικό της Μητρόπολης Αθηνών, η πρόσβαση των προσκεκλημένων θα γίνεται με διαπιστεύσεις. Εντός του ναού αναμένεται να μπουν 187 άτομα. Οι 130 απ’ αυτούς πρόκειται να αφιχθούν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Εξωτερικά του ναού θα δημιουργηθεί μια περίμετρος με τη χρήση κιγκλιδωμάτων, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει εκτός από έντονη παρουσία ενστόλων και χρήση drones.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσοι από τους 187 προσκεκλημένους θα μεταβούν στο Τατόι για την ταφή, μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία. Η μετακίνησή τους θα γίνει με ειδικά μισθωμένα βαν και μέσω δρομολογίων που έχει προβλέψει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έχει ο έλεγχος της πρόσβασης στο σημείο ταφής καθώς είναι ένας ανοικτός χώρος, με τους αστυνομικούς να σχεδιάζουν μια μεγάλη ακτίνα ασφαλείας γύρω από το συγκεκριμένο σημείο. Μέτρα ασφαλείας έχουν προβλεφθεί και γύρω από τα σημεία διαμονής των προσκεκλημένων.

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα