Aνοίγει θεματικό πάρκο για την Ελληνική Μυθολογία στην Ελλάδα

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, το σημαντικότερο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη!

Ο λόγος για το νέο θεματικό πάρκο που ετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης “Ηρακλής- Οι δώδεκα άθλοι” και ανοίγει τις πύλες του στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ηρακλής, ο πρώτος «σούπερ – ήρωας» της ανθρωπότητας, ο άνθρωπος που έκανε λάθη αλλά ταυτόχρονα ξεπέρασε τον εαυτό του για την αυτοκάθαρση, σε ένα βιωματικό πάρκο, μεγάλης εκπαιδευτικής αλλά και ψυχαγωγικής αξίας.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2018 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019 το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου!

Οι επισκέπτες πραγματοποιούν ένα αξέχαστο, εκπαιδευτικό και βιωματικό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν και ανακαλύπτουν έναν προς έναν, όλους τους γνωστούς αλλά και άγνωστους μύθους.

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν την παγκόσμια λογοτεχνία, ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο.

Πρωταγωνιστής, ο Ηρακλής, ο ανυπέρβλητος ήρωας, τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική δύναμη. Καθιερώθηκε ως πρώτος υπέρ-ήρωας και ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα», «αποφασιστικότητα».

Την επίβλεψη, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και τα κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα με επί κεφαλής τη Δήμητρα Μήττα και τον Παναγιώτη Τοπαλίδη.

Τη δική του «πινελιά» στο πάρκο προσθέτει και ο δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς, γνωστός και πολύ αγαπητός κυρίως για το πηγαίο και ευφυές χιούμορ του. Η δική του διακριτική «παρέμβαση» στα κείμενα του σεναρίου έδωσε μια έντονη δόση χιούμορ.

Στο τρίτο τμήμα, γίνεται η παρουσίαση των 12 άθλων σε μουσειακή μορφή.

Κατόπιν, ο επισκέπτης μπαίνει στην αίθουσα προβολής βίντεο, όπου παρουσιάζονται όλα τα μυθικά τέρατα, τα οποία φυλάκισε η θεά Αθηνά για να μην προκαλέσουν άλλο κακό στην ανθρωπότητα.

Ακολουθεί η αίθουσα των άθλων, όπου, όπως περιγράφει ο κ.Αβανίδης, υπάρχουν ρομποτικά εκθέματα με κίνηση και ήχο, τα οποία έχουν έρθει από το εξωτερικό. «Οι επισκέπτες θα δουν μπροστά τους τη Λερναία Ύδρα να κινείται μέσα στη λίμνη, το λιοντάρι της Νεμέας να βρυχάται και άλλα μυθικά τέρατα, κάνοντας την εμπειρία του πάρκου ακόμη πιο συναρπαστική» εξηγεί ο κ. Αβανίδης.

Εικονογράφηση: Βασίλης Ευδοκιάς Θεματικές κατασκευές: Artworx, Αντώνης Πασχαλίδης και Νατάσα Νονότα Παραγωγή: ΔΕΘ-HELEXPO, Dream Workers, Eksagon

Πληροφορίες: Τόπος: ΔΕΘ-HELEXPO, Εγνατίας 154 Θεσσαλονίκη, Περίπτερο 1. Διάρκεια: 30 Σεπτεμβρίου 2018 – 27 Ιανουαρίου 2019

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:

Πηγή

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα