Ανείπωτη τραγωδία: Δίδυμα 18 μηνών πνίγηκαν στην πισίνα του σπιτιού τους

Ένα δραματικό παιχνίδι που δεν το χωρά ανθρώπου νους έπαιξε η μοίρα σε δύο δίδυμα αδερφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μόλις 18 μηνών που πνίγηκαν στην πισίνα του σπιτιού τους, όταν η προγιαγιά τους, που πάσχει από Αλτσχάιμερ, άφησε ανοιχτή την πίσω πόρτα στο σπίτι τους στην Οκλαχόμα Σίτι των ΗΠΑ.

Δίδυμα πνίγηκαν στην πισίνα του σπιτιού τους

Η μητέρα Τζένι Καλάτζο βρήκε τα 18 μηνών παιδιά της, Λοκλίν και Λορέλι, στον πάτο της πισίνας, το πρωί της Πέμπτης, ενώ ήταν αναίσθητα. Ο θάνατος των δύο παιδιών διαπιστώθηκε δύο ώρες αργότερα, στο νοσοκομείο, ανέφερε η Daily Mail. Η μητέρα τους ιδιοκτήτρια μπουτίκ, ζει στο σπίτι με τη γιαγιά της, τα έξι παιδιά της και τον σύζυγό της, στέλεχος μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας η προγιαγιά των παιδιών που πάσχει από Αλτσχάιμερ, άφησε την πίσω πόρτα του σπιτιού ανοιχτή με αποτέλεσμα τα νήπια να βγουν έξω και να πάνε κατευθείαν στην πισίνα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες, όμως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αλλά για δυστύχημα.

Η 37χρονη Καλάτζο δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες των διδύμων της έξω από το σπίτι με τη λεζάντα «απλά θέλουν να παίξουν στην αυλή». Οι γείτονες είπαν ότι είδαν την απελπισμένη μητέρα να μπαίνει στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου, καθώς οι νοσοκόμοι έδιναν μάχη για να σώσουν τα παιδιά της.

Η ειδική πρόληψης τραυματισμών Λόρα Γκαμίνο δήλωσε στη Mail ότι οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο θανατηφόρο μπορεί να είναι το νερό για τα μικρά παιδιά. «Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε μια στιγμή», προειδοποίησε. «Τα παιδιά έλκονται από το νερό και τα νήπια δεν έχουν τις δεξιότητες για να μπορέσουν να βγουν από το νερό … Ο πνιγμός είναι πολύ ξαφνικός και σιωπηλός…»

Τέλος, η τραγική μητέρα, κάλεσε τους ιδιοκτήτες σπιτιών με πισίνα να εγκαταστήσουν ψηλούς φράχτες γύρω από τις πισίνες τους με μια πύλη που τα μικρά παιδιά δεν θα μπορούν να ανοίξουν και έτσι να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον.

Related posts

Σάλος με σχολείο των Τρικάλων: Μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι τους στους επισήμους στην παρέλαση

Χίος: Ύψωσαν στο νησί τη μεγαλύτερη Ελληνική σημαία προκαλώντας δέος και συγκίνηση

«Λύνει» τη σιωπή του ο πρώην πεθερός της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ο γιος μου έκλαιγε, εκείνη ήταν στον κόσμο της»