Ανατροπή με τον θάνατο της 50χρονης: Οι γείτονες διαψεύδουν αυτά που λέει ο 37χρονος ιδιοκτήτης σκύλων

Προθεσμία για την Τετάρτη έλαβε ο 37χρονος κηδεμόνας των τριών σκύλων που τραυμάτισαν θανάσιμα την 50χρονη γυναίκα στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, αλλάζοντας τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ, η οποία ανέφερε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο 37χρονος, ο οποίος παραπέμφη για απολογία με το σκεπτικό ότι δεν είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την φύλαξη των σκύλων στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του, μέχρι την απολογία του, θα παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

«Η περίφραξη ήταν σωστά τοποθετιμένη»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος κηδεμόνας των σκύλων που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη, ισχυρίστηκε «δεν ήταν δυνατό να μπορέσω ποτέ να προβλέψω ότι τα σκυλιά θα ανοίξουν τρύπα, η περίφραξη ήταν σωστά τοποθετημένη».

«Η περίφραξη ήταν σωστή απλά τα σκυλιά άνοιξαν την τρύπα σε σημείο που δε μπορούσα να το δω», φέρεται να είπε ο 37χρονος στον εισαγγελέα. «Τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά» όπως είπε μέσω του συνηγόρου του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 37χρονου, Χρήστο Πατούνα, ο 37χρονος κηδεμόνας των σκύλων είναι συντετριμμένος από το τραγικό περιστατικό και εκφράζει την βαθιά λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

«Τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του η οποία είναι περιφραγμένη. Έχει περίφραξη ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή, και τα σκυλιά ήτανε ασφαλή. Δυστυχώς, χωρίς να το αντιληφθεί, τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον φράχτη, 30 εκατοστών από την οποία διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν προβλεπόμενα», σημείωσε ο συνήγορος του 37χρονου.

Ο ίδιος διέψευσε, δε, μαρτυρίες κατοίκων που ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά είχαν δείξει στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά.

Κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν, πάντως, πως τα τρία σκυλιά όχι μόνο δεν ήταν υπό την επίβλεψή του, αλλά σχεδόν καθημερινά δημιουργούσαν προβλήματα στα γύρω σπίτια. Γειτόνισσα της 50χρονης και του 37χρονου είπε μιλώντας στο MEGA: «Εγώ τα κυνήγησα την προηγούμενη μέρα, γιατί δεν με άφηναν να βγω από τη δική μου αυλή, για να πάω στη δουλειά μου».

Φαίνεται, πως οι γείτονες έρχονταν αντιμέτωποι με τα σκυλιά, που κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα και τους εμπόδιζαν να βγουν μέχρι και από τις αυλές του σπιτιού τους. «Τα σκυλιά είναι πολύ συνηθισμένη κατάσταση εδώ πέρα να βγαίνουνε και να γαβγίζουν έξω από τις αυλές μας, η φασαρία που γίνεται, είναι πολύ συνηθισμένη. Δεν είναι πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα ήταν η τελευταία», τόνισε η γειτόνισσα της 50χρονης.

Το χρονικό της θανάσιμης επίθεσης

Όλα φαίνεται να συνέβησαν όταν, το μεσημέρι της Κυριακής, η γυναίκα άνοιξε την πόρτα του κήπου για να πετάξει κλαδιά, τα οποία βρίσκονται έξω από το σπίτι. Τα σκυλιά της επιτέθηκαν στο δρόμο και η γυναίκα πέθανε ακαριαία στην πόρτα του κήπου της. Η 50χρονη, μητέρα δύο παιδιών, 17 και 18 χρονών, έφερε τραύματα σε όλο της το σώμα και όταν έφτασε το ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά, αφού η γυναίκα είχε καταλήξει.

Από τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής φαίνεται ότι η γυναίκα δέχθηκε δεκάδες δαγκωματιες, σε όλο της το σώμα και έφερε πολλαπλά πλήγματα σε όλη την επιφάνεια του κορμιού της.

Σε δηλώσεις του μάλιστα, στο Mega, ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας, είπε: «Τα παιδιά ήταν στο σπίτι και δεν είχαν αντιληφθεί τι είχε γίνει. Τα πήρα τηλέφωνο, τους ενημέρωσα και βγήκαν έξω» και πρόσθεσε ότι «ο μεγάλος γιος της την κράταγε στην αγκαλιά του και τα χέρια του ήταν μέσα στα αίματα…».

Ανέφερε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να συνηδειτοποιήσει τον άδικο χαμό της και απέρριψε τον ισχυρισμό του ιδιοκτήτη ότι τα σκυλιά ήταν ήρεμα. «Όλοι φοβούνταν, όλοι ήξεραν. Ήμερα σκυλιά δεν κάνουν επιθέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»