Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Δεν θα τελούσα γάμο ομόφuλων ζευγαριών σε εκκλησία»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δέχτηκε ερωτήσεις για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και τη στάση της εκκλησίας, μετά τις τελευταίες αντιδράσεις…
Ουδέν σχόλιον από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, σχετικά με το «όχι» της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, ο κ.Ελπιδοφόρος, σε δηλώσεις του λίγο πριν τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Στάθη Κωνσταντινίδη, στο ΥΜΑΘ, σημείωσε ότι η εκκλησιαστική ιεραρχία στην Ελλάδα ήδη αποφάσισε.

«Η Ελλάδα έχει τη δική της εκκλησιαστική αρχή. Η ιεραρχία της Ελλάδος ήδη απεφάνθη και αποφάσισε χθες. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να εκφέρω εγώ οποιαδήποτε άλλη άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα η συζήτηση είναι για την βάπτιση των παιδιών, είναι για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επομένως είναι άλλο θέμα».

Μιλώντας για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, τόνισε ότι «η τεκνοθεσία είναι ένα εντελώς άλλο θέμα. Εμείς στην Αμερική έχουμε διαφορετικά δεδομένα, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετική Εκκλησία», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα τελούσε σε εκκλησία γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Άγιον Όρος, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην γίνει επίσημη υποδοχή κατά την άφιξή του, ο κ.Ελπιδοφόρος επισήμανε τα εξής: «Με τους ομογενείς, κληρικούς και λαϊκούς, που ήμασταν ως προσκυνητές στον Άγιον Όρος, γίναμε δεκτοί επίσημα, πολύ εγκάρδια, κατά το Αγιορίτικο τυπικό από πέντε Αγιορίτικες Μονές, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η σχέση της ομογένειας του εξωτερικού με το Άγιον Όρος είναι πολύ στενή και πολύ εγκάρδια. Δεν υπάρχει λόγος να διαταραχτεί, ούτε διαταράχθη».

Δείτε το video

Related posts

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη