Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να αναστείλει άμεσα με ΠΝΠ πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ως τις εκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δηλώσεις on camera, για την ελληνική κοινωνία, τους πλειστηριασμούς, την κυβέρνηση, την οικονομία. 

Όπως τόνισε: «Η ελληνική κοινωνία απειλείται από ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Aλέξης Τσίπρας: Η δήλωση του

«Η ελληνική κοινωνία απειλείται από ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με την κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον πτωχευτικό νόμο, με τον αποτυχημένο εξωδικαστικό και το σχέδιο “Ηρακλής”, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη για χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Η πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ως φαίνεται, αίρει ακόμα και την ελάχιστη δυνατότητα προστασίας των δανειοληπτών να ανακόπτουν πλειστηριασμούς που διενεργούνται από servicers. Την ίδια ώρα, με την έκρηξη των επιτοκίων, ακόμα και οι μέχρι σήμερα ενήμεροι δανειολήπτες, κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμούς.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει ποτέ συμβεί από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, προς τα funds του εξωτερικού και τις τράπεζες. Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Καλώ τον κ. Μητσοτάκη άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές.

Και δεσμεύομαι ότι η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».

Αλέξης Τσίπρας: Δείτε τις δηλώσεις

Related posts

Σάλος με σχολείο των Τρικάλων: Μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι τους στους επισήμους στην παρέλαση

Χίος: Ύψωσαν στο νησί τη μεγαλύτερη Ελληνική σημαία προκαλώντας δέος και συγκίνηση

«Λύνει» τη σιωπή του ο πρώην πεθερός της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ο γιος μου έκλαιγε, εκείνη ήταν στον κόσμο της»