Ακυρώνονται οι σχολικές εκδρομές μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Tι θα γίνει με τον Οδοντωτό;

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αρκετές εκατοντάδες σχολικές εκδρομές που έχουν προγραμματιστεί με τον Οδοντωτό, απ’ όλη την Ελλάδα, για το επόμενο τρίμηνο μέχρι και το Μάιο, ακυρώνονται.

Στις σχολικές κοινότητες το κλίμα είναι βαρύ για την απώλεια νέων ανθρώπων στο σοβαρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη την περασμένη Τρίτη.

Τραγωδία Τέμπη: Ακυρώνονται οι σχολικές εκδρομές

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Γνώμη” είναι έντονο το αίσθημα του φόβου για τις συνθήκες ασφάλειας στο κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο της ΠΑΘΕ, που φτάνει έως και τον Σ.Σ. Αιγίου όπου υπάρχει ανταπόκριση από το Κιάτο. Το… μάρμαρο είναι πολύ πιθανό να πληρώσει και το τρενάκι του Οδοντωτού.

Το επόμενο διάστημα, έως και τα τέλη Μαΐου έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες σχολικές εκδρομές με το τρενάκι Διακοπτό-Καλάβρυτα το οποίο κατά την περίοδο της άνοιξης δέχεται τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα με χιλιάδες μαθητές, συνεχίζοντας βέβαια και μέσα στο καλοκαίρι αποκλειστικά με εκδρομείς και οικογένειες.

Ο Oδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το τρένο έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης. Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο Οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα μια εκπληκτική διαδρομή που επιλέγουν πολλά σχολεία για την καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Πολλά σχολεία, ιδιαίτερα από Αττική και Πελοπόννησο, έχουν ήδη αναθεωρήσει το πρόγραμμά τους καθώς ανησυχούν για την ασφάλεια του δικτύου.

Τραγωδία Τέμπη: Τα επόμενα σχέδια της Hellenic Train

H Hellenic Train η οποία και διαχειρίζεται τα δρομολόγια δέχεται ήδη πολλά τηλέφωνα από προβληματισμένους εκπαιδευτικούς και γονείς. Ανασφάλεια προκαλεί και το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τι μέλλει γενέσθαι και με το θέμα με τα επιβατικά δρομολόγια καθώς η διοίκηση του ΟΣΕ τελεί υπό παραίτηση και αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αφότου ορισθεί νέα.

Το τρενάκι του Οδοντωτού παρότι κατά βάση τουριστικό, εμπλέκεται με το πρόγραμμα της Hellenic Train το οποίο έχει ανασταλεί εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων απεργιών των Σιδηροδρομικών. Το τουριστικό τρενάκι μπορεί να επανεκκινήσει σχετικά νωρίς όμως η ακύρωση σχολικών εκδρομών αλλά και η διακοπή στην ανταπόκριση μέσω των Σ.Σ. Κιάτου και Διακοπτού αναμένεται να αποτελέσει πλήγμα.

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδος) κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για τις σχολικές εκδρομές. Όπως επισημαίνεται ” Οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών που χάθηκαν, οι ζωές και των δικών μας παιδιών ΑΞΙΖΟΥΝ! Δεν σας ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ άλλο να παίζετε μαζί τους

Και η ασφάλεια στις μετακινήσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και στις σχολικές εκδρομές.

Μάθαμε με τον δύσκολο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια ότι τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, τα ασφαλή σχολικά κτίρια, η ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας και τόσα άλλα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή ζωή για τα παιδιά και τις οικογένειές μας, για σας είναι κόστος…”

Related posts

Νίκαια: Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του και μετά αυτοκτόνησε (βίντεο)

Αμηχανία Μαξίμου για το ψήφισμα με τις πάνω από 1 εκατ. υπογραφές- 300.000 σε μία μέρα

Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών έξω από τη Βουλή και αποκατέστησαν την μνήμη των θυμάτων