«Ακόμα λείπεις»: Η αδερφή της Μαντλίν ΜακΚάν σπάει την σιωπή της για πρώτη φορά και συγκινεί

Δεκαέξι χρόνια, έχουν περάσει από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν από το τουριστικό θέρετρο που έκανε διακοπές, με την οικογένεια της. Η 18χρονη σήμερα αδερφή της, Αμελί μίλησε δημόσια για πρώτη φορά, κάνοντας λόγο για «μια θλιβερή περίσταση».

Η 18χρονη Αμελί, ετοιμάζεται να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο, δεν είχε φωτογραφηθεί ξανά από τότε που ήταν μικρή και τα βρετανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η εικόνα της ίσως να βοηθήσει τις αρχές ως προς το πώς θα μπορεί να μοιάζει η Μαντλίν ως ενήλικας.

Η 18χρονη απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε αγρυπνία που έγινε στη μνήμη της αδελφής της, δύο εβδομάδες αφότου γερμανικό δικαστήριο δήλωσε ότι αποφάσισε να μην εκδικάσει μια υπόθεση σεξουαλικών αδικημάτων εναντίον του Γερμανού παιδόφιλου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την εξαφάνισή της.

Για πρώτη φορά μιλάει δημόσια για την εξαφάνιση της αδερφής της

Η Αμελί έχει μακριά ξανθά μαλλιά, ήταν ντυμένη casual, με κολάν και τζάκετ, και συνοδευόταν από τους γονείς της Κέιτ και Τζέρι, στο χωριό Ρόθλι στο Λεστερσάιρ. Ο δίδυμος αδελφός της, Σον, δεν παραβρέθηκε στην αγρυπνία.

Η 18χρονη άναψε ένα κερί για τη Μάντι και άλλα αγνοούμενα παιδιά και επαναλάμβανε φράσεις που διάβαζαν μεμονωμένα άτομα, όπως «ποτέ μην τα παρατάς», «μη με ξεχνάς», «ακόμα λείπεις».

Οι γονείς της δε θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση, όμως διατηρούν ακόμα μια ελπίδα ότι η Μαντλίν, η οποία θα ήταν τώρα σχεδόν 20 χρόνων, μπορεί να είναι ζωντανή.

«Δε θυμάμαι να λέω ότι είμαι η Μαντλίν. Ζητώ συγγνώμη από τους ΜακΚαν»

Η γερμανική αστυνομία ωστόσο είναι πεπεισμένη ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και είχε συλλάβει ως ύποπτο τον Κριστιάν Μπρικνέρ. Πρόσφατα όμως αποκαλύφθηκε ότι ο καταδικασμένος παιδόφιλος, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης για άλλα αδικήματα, μπορεί να μην καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την εξαφάνιση της Μαντλίν, λόγω μιας νομικής τεχνικότητας στη δικαιοδοσία ξένων δικαστηρίων.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες

Ο 45χρονος Μπρικνέρ εκτίει ποινή σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας τουρίστας στο ίδιο πορτογαλικό θέρετρο Praia da Luz Maddie που εξαφανίστηκε η Μάντλιν τον Μάιο του 2007. Ο ίδιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην απαγωγή της.

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε πρόσφατα από το υπουργείο Εσωτερικών περισσότερα χρήματα για να συνεχίσει την έρευνά της. Το αίτημά τους πρόκειται να εγκριθεί από επιτροπή Ειδικών Χορηγιών.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη