Αυστραλός γιατρός έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του και έσωσε τα παιδιά στην Ταϊλάνδη ενώ πέθαινε ο πατέρας του

Την στιγμή που ο Richard Harris, ένας ταλαντούχος γιατρός, δύτης και γνώστης των σπηλαίων, από την Αυστραλία επέλεγε να μπει στα βαθιά του σπηλαίου Tham Luang στην Ταϊλάνδη, γνώριζε πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, κάθε στάδιο της δύσκολης διαδικασίας διάσωσης η οποία ανοιγόταν μπροστά του. 

Γιατί αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά για τον Harris. Έχει συντονίσει και πάλι στο παρελθόν τέτοιες αγωνιώδεις προσπάθειες με επιτυχία και όταν μπήκε στο σπήλαιο ήξερε πως θα ήταν ο τελευταίος που θα έβγαινε από εκεί. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έφτιαξε τη λίστα προτεραιότητας των παιδιών που θα έβγαιναν από το σπήλαιο.

Πρωτίστως, τα μικρότερα και όσα είχαν καταπονηθεί ιδιαιτέρα από την παραμονή τους στο σπήλαιο, στη συνέχεια τα μεγαλύτερα και στο τέλος οι ενήλικες.

Οι δεξιότητες και η αποτελεσματικότητά του γιατρού από την Αδελαΐδα σε επιχειρήσεις διάσωσης είναι γνωστή μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων σε τόσο ακραίες καταστάσεις, ενώ πίσω στην πατρίδα του, δημοσιεύματα τον θέλουν να ανακηρύσσεται Αυστραλός της Χρονιάς για τις υπηρεσίες του στην ιατρική επιστήμη.

Η αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ εξήρε τον Χάρις χαρακτηρίζοντάς τον “αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης διάσωσης”. Επιπλέον δήλωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να τιμήσει επίσημα όλους τους Αυστραλούς οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Πηγή

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»