Αδιανόητο περιστατικό κακοποίησης στην Αίγινα: Αλογάκι σέρνει την άμαξα κουτσαίνοντας και το χτυπάνε με το καμουτσίκι

Αίγινα: Στο νησί της Αίγινας διαδραματίστηκε το βίαιο περιστατικό. Τα κακοποιημένα ζώα: Λίγοι μιλούν για αυτά και ακόμα πιο λίγοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Το αλογάκι των φωτογραφιών είναι χτυπημένο στο πόδι και οι βασανιστές του το χρησιμοποιούν για τη “δουλειά” του. Σαν να μην έφτανε αυτό, το χτυπούν με το καμουτσίκι για να κάνει πιο…γρήγορα. Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου ήρθε στο φως από τα πολλά που ακούμε τον τελευταίο καιρό.

Το αλογάκι από την Αίγινα που κακοποιήθηκε

Αυτό που γίνεται ειδικά στα νησιά μας είναι εξωφρενικό. Σαντορίνη,Ύδρα, Αίγινα αλλά και αλλού τα ζώα αυτά είναι τα πιο σκληρά εργαζόμενα πλάσματα. Κουβαλούν ανθρώπους, κουβαλούν μπάζα και σκουπίδια, κάνουν μεταφορές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακόμα και όταν είναι άρρωστα, πληγωμένα ή γέρικα. Κανείς φυσικά δεν τηρεί τη νομοθεσία και κανείς δεν κάνει έλεγχο.

Όμως είμαστε συνένοχοι και εμείς σε όλη αυτή τη βαναυσότητα. Αν εμείς οι ίδιοι δεν επιλέγαμε βόλτα με αυτά, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όσο υπάρχει ζήτηση τόσο θα υπάρχει και προσφορά. Και θα συνεχίζεται το μαρτύριο των υπέροχων αυτών πλασμάτων που σε καμία περίπτωση δεν γεννήθηκαν για να είναι οι υπηρέτες του ανθρώπου.
Το περιστατικό με το αλογάκι που βλέπουμε στις πιο κάτω φωτογραφίες δημοσίευσε η Sofia Tsimerkou. Και είναι από την Αίγινα. Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο αλογάκι έχει πρόβλημα στο πίσω αριστερό του πόδι. Το αφεντικό του, αδιάφορο παντελώς και προκλητικό επίσης, το χρησιμοποιεί, χωρίς να νοιάζεται για τον πόνο που του προκαλεί, κερδίζοντας εις βάρος του. Σέρνει την άμαξα κουτσαίνοντας. Και όταν δεν αντέχει, ο άνθρωπος που το έχει το χτυπάει με το καμουτσίκι.

Εμείς δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες μήπως και συγκινηθεί κάποιος από τις Αρχές στο νησί να κάνει έναν έλεγχο. Να δει κατά πόσο μπορεί το ζώο να κάνει αυτή τη δουλειά και αν χρειάζεται γιατρό.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»