Αδιανόητη τραγωδία: Άφησαν το μωρό τους για λίγα λεπτά – Το κοριτσάκι μπλέχτηκε στα λουριά ενός σακιδίου πλάτης και πνίγηκε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα βρέφος μόλις 14 μηνών στη βόρεια Σκωτία. Η μικρούλα Μία Μακαφί μπλέχτηκε στα λουριά ενός σακιδίου πλάτης που κρεμόταν από το πόμολο μιας πόρτας και πνίγηκε.

Οι γονείς της μικρής Μία, απαρηγόρητοι από τον χαμό του παιδιού τους, δημοσιοποίησαν την τραγωδία που βιώνουν για να προειδοποιήσουν άλλους νέους γονείς για τους κινδύνους που διατρέχει ένα βρέφος από τα πιο απρόβλεπτα αντικείμενα.

Την άφησαν χωρίς επιτήρηση για λίγα λεπτά

Το δυστύχημα συνέβη τον προηγούμενο μήνα μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην πόλη Άλνες. Οι γονείς της, Κόνορ και Χάνα, λένε ότι χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά που η κορούλα τους έμεινε χωρίς επιτήρηση για να γίνει το κακό.

Περιγράφουν τη Μία ως ένα χαρούμενο παιδάκι που ακουγόταν πολύ, έπαιζε κάνοντας θόρυβο και γελώντας. Ξαφνικά, όπως λένε, και ενώ δεν την είχαν στο οπτικό τους πεδίο, σιωπή.

Ο μπαμπάς της μικρής, ο Κόνορ, πήγε να την δει και την βρήκε μπλεγμένη με τα λεπτά λουριά ενός μικρού σακιδίου πλάτης που κρεμόταν από το πόμολο μιας πόρτας.

Καθώς προσπαθούσε να την ξεμπλέξει, ούρλιαξε στη σύζυγό του, Χάνα, η οποία έχοντας γνώσεις πρώτων βοηθειών ξεκίνησε άμεσα να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR) στο παιδί της ξαπλώνοντάς το στο πάτωμα της κουζίνας.

Το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε και έφθασε άμεσα για να μεταφερθεί η μικρή Μία στα επείγοντα του νοσοκομείου Raigmore, στο Εδιμβούργο.

Το παιδί νοσηλεύτηκε επί τέσσερις μέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η μάχη ήταν άνιση καθώς η βλάβη που της είχε προκληθεί δεν έχει κατορθωτό να γίνει αναστρέψιμη.

“Ο Κόνορ κι εγώ είχαμε ξαπλώσει στο κρεβάτι μαζί της. Ακουμπούσα το χέρι μου στο στήθος της και την ένιωθα να μου ξεγλιστρά. Η καρδιά της σταμάτησε” περιέγραψε η μητέρα της Χάνα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

“Κοιμηθήκαμε με τη Μία ανάμεσά μας. Ήταν η τελευταία καλή στιγμή που περάσαμε με το κοριτσάκι μας “.

Περιγράφει τη μικρή κορούλα της που χάθηκε λίγο μετά τα πρώτα της γενέθλια ως ένα παιδάκι γεμάτο ενέργεια κι ένα “κοριτσάκι του μπαμπά”.

“Δεν μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε ότι θα την χάσουμε. Νομίζαμε ότι είχαμε πολλά χρόνια μπροστά μας” κατέληξε η μητέρα της.

Το μήνυμα των γονιών της Μία Μακαφί προς γονείς μικρών παιδιών είναι να προσέχουν καθημερινά πράγματα που ίσως δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνα μέσα σε ένα σπίτι, όπως κάτι τόσο απλό όσο μια τσάντα με λουριά που κρέμεται από ένα πόμολο.

Related posts

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας