Εξίσου σοβαρό με τα υπόλοιπα: Το σύμπτωμα του κορωνοϊού που πολλοί αγνοούν

Τους μήνες που διανύουμε, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από την επιστημονική κοινότητα όχι μόνο να εντοπιστούν οι αιτίες, τα συμπτώματα και η φυσιολογία του ιού, ενημερώνοντας παράλληλα έναν πληθυσμό παγκοσμίως που φτάνει στο δυσθεώρητο νούμερο των 7 δισεκατομμυρίων.

Όσο η έρευνα προχωρά τα αποτελέσματα εμπλουτίζονται με πληροφορίες που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστές και αλλάζουν πολλά δεδομένα στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα που έχουμε κατά τον εγκλεισμό μας στα σπίτια μας.

Πέρα από τον βήχα και τον επίμονο πυρετό οι επιστήμονες έρχονται να προσθέσουν ακόμα ένα πιθανό σύμπτωμα στην εξέλιξη της νόσου.

Σε έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο American Journal of Gastroenterology ύστερα από επιστημονική εξέταση και παρατήρηση 204 ασθενών στην Χουμπέι της Κίνας, έδειξε ότι η ασυνήθιστη εντερική κίνηση μπορεί να συνδέεται με τον covid 19 σαν σύμπτωμα.

Πόνοι στην κοιλιά και διάρροιες έδειξαν ότι συνδέονται με τον covid 19 και το χειρότερο όλων είναι η επόμενη διαπίστωση. Τα δείγματα των νοσούντων στο Χουμπέι, με εντερικά συμπτώματα του covid 19, δεν παρουσίασαν τα υπόλοιπα συνήθη συμπτώμα του κορωνοϊού. Ούτε έντονος ξηρός βήχας ούτε υψηλός πυρετός.

Αυτό δείχνει πόσο ύπουλο είναι το νέο σύμπτωμα αφού οι ασθενείς δύσκολα το συνέδεαν με τον ιό καθώς δεν εμφάνιζαν τα πιο διαδεδομένα συμπτώματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να διασπείρουν σε υγιείς τον ιό.

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»