6 σnμάδια που δείχνουν ότι έχετε θρóμβους στο αiμα σας – Καμπανάκıα, μην το αμελńσετε

Κανονικά, το αίμα πρέπει να πήζει. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σταματά την αιμορραγία. Όλοι έχουμε δει έναν σχηματισμένο θρόμβο αίματος μετά από χτύπημα, το οποίο έχει τη μορφή κακαδιού ή μελανιάς.

Όταν όμως σχηματίζονται στο σώμα θρόμβοι αίματος χωρίς λόγο, είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να συνεπάγεται καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, και άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Δείτε τα συμπτώματα

1. Διόγκωση ενός άκρου
Αυτό το σύμπτωμα προειδοποιεί ότι μπορεί να έχετε ένα συγκεκριμένο θρόμβο αίματος, γνωστό ως βαθιά φλεβική θρόμβωση (DVT), ο οποίος αποτρέπει τη ροή του αίματος στο κυκλοφοριακό σύστημα. Η DVT είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, γιατί εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στα ζωτικά όργανα.

2. Πόνος και ευαισθησία στο πόδι
Είναι κοινό σύμπτωμα με τη DVT. Αυτός ο πόνος πολλές φορές περιγράφεται και ως κράμπα.

3. Κόκκινες κηλίδες στο δέρμα

Αν δείτε κόκκινες κηλίδες, να υπάρχουν κατά μήκος των φλεβών σας, να ξέρετε ότι δεν πρόκειται για κάποια φυσιολογική μελανιά. Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

4. Πόνος στο στήθος και βαθιά αναπνοή
Εάν εμφανίζετε και τα δυο συμπτώματα μαζί, μπορεί να έχετε θρόμβο αίματος στους πνεύμονες. Αν έχετε ένα από αυτά τα συμπτώματα, αναζητήστε άμεσα ιατρική φροντίδα, καθώς αυτός θρόμβος μπορεί γρήγορα να αποβεί μοιραίος.

5. Δύσπνοια
Είτε έχετε δύσπνοια, είτε αισθάνεστε ένα φτερούγισμα στο στήθος, έντονους παλμούς, ή ζάλη, υπάρχει περίπτωση να έχετε θρόμβο αίματος στους πνεύμονες. Εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, τρέξτε αμέσως στο γιατρό σας.

6. Ανεξήγητος βήχας
Εάν έχετε βήχα χωρίς λόγο, δώστε προσοχή στο ρυθμό της καρδιάς σας, το στήθος και την αναπνοή σας. Εάν έχετε ανεξήγητο βήχα και οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα, καλέστε αμέσως τον γιατρό σας.

Αν νομίζετε ότι εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο έχει κάποιο θρόμβο αίματος, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Ένας θρόμβος αίματος μπορεί να αποβεί μοιραίος. Μην το αμελήσετε!

Related posts

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό

Ραγίζουν καρδιές στην Κρήτη: Ο 17χρονος γιος τους “έφυγε” σε τροχαίο & γέμισαν μηνύματα τη στάση να θυμούνται όλοι

Θρήvoς στην Αστυνομία: Πέθανε μπροστά στον άντρα της 46χρονη αξιωματικός, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού