4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου! Ας ευχηθούμε τη λέξη «καρκίνο» να τη συναντάμε μονό στον ζωδιακό κύκλο

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή*

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου θεωρείται ως μια ημερομηνία η οποία καθιερώθηκε από την UICC (Παγκόσμια Ενωση κατά του Καρκίνου) το 2000 καιέχει βασικό σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού τόσο σε Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο με την ανάληψη κάποιων συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, κατά του καρκίνου. Πρωταρχικές δράσεις είναι η ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και των Λειτουργών Υγείας να συντονίσουν κατάλληλα τους σχεδιασμούς με τη συνεργασία των επιστημονικών και ιατροκοινωνικών φορέων, ώστε να πετύχουν όλοι μαζί να νικήσουν τον καρκίνο , την ανίατη αυτή ασθένεια που ευθύνεται για το θάνατο εκατομμύριων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ας ευχηθούμε η επιστήμη να ανακαλύψει τα φάρμακα που θα εξαφανίσουν κάθε μορφή καρκίνου ώστε να μπορέσουμε όταν χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη λέξη να αναφερόμαστε μόνο για τον ζωδιακό κύκλο.

* Η Μαία Μαυρουδή είναι Δασκάλα και Υποδιευθύντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»