Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Κακουργηματικές κατηγορίες στους τέσσερις συλληφθέντες

Ένας 33χρονος νεκρός και τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα την περιοχή Χάραδρο, στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού τουλάχιστον τριών ατόμων.

Άλυτο μυστήριο η πτώση της γέφυρας

Η γέφυρα ήταν κλειστή από τις 20 Ιουλίου και πραγματοποιούνταν εργασίες. Ο Άκης Τσελέντης είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους πριν από 4 χρόνια αλλά δυστυχώς τα χρόνια που ακολούθησαν δεν βρέθηκε λύση. Τους κινδύνους είχε επισημάνει και ο Ευθύμιος Λέκκας που είχε μιλήσει για σοβαρά προβλήματα στατικότητας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιείται και drone. Οι εικόνες παραπέμπουν στον καταστροφικό σεισμό του Αιγίου το 1995 και τη μάχη για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από πολυκατοικία που είχε καταρρεύσει.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635). Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και άνδρες της πυροσβεστικής που με τα χέρια και εκπαιδευμένο σκύλο ψάχνουν κάτω από τους τόνους μπετό που έχουν πέσει. Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές.

Related posts

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό