10 Επτασφράγιστα Μυστικά για τον Νεοεκλεγμένου Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Το 2ο θα σας Σοκάρει!

H Γαλλία έκανε την επιλογή της για πρόεδρο της χώρας τον Emmanuel Macron, που κέρδισε την αντίπαλό του Marine Le Pen στις προεδρικές εκλογές με σημαντικό προβάδισμα. Ο Macron τώρα θα είναι ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας. Γνωρίστε μερικά γεγονότα για τον Γάλλο πολιτικό:

1. Δεν είχε εμπειρία σε προεκλογική εκστρατεία

Ο Emmanuel Macron μπήκε στις προεδρικές εκλογές 2017 της Γαλλίας ως ο μοναδικός υποψήφιος που δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία σε πολιτική εκστρατεία. Υπό την προεδρία του François Hollande, είχε αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακών Δεδομένων. Τον Αύγουστο του 2015, ο Μακρόν δήλωσε ότι δεν ήταν πλέον μέλος των σοσιαλιστών αλλά ότι ήταν Ανεξάρτητος και ίδρυσε το δικό του κόμμα.

2. Έχει παντρευτεί την καθηγήτρια που είχε στο σχολείο και είναι 24 χρόνια μεγαλύτερή του

Είναι παντρεμένος με την Brigitte Marie-Claude Trogneux που είναι 64 ετών και 24 χρόνια μεγαλύτερη από τον Macron. Η Brigitte είναι πρώην καθηγήτρια λυκείου και πρωτογνωρίστηκαν όταν ο Macron ήταν 15 ετών. Ήταν παντρεμένη εκείνο τον καιρό και οι γονείς του Macron δεν συμφωνούσαν με τη σχέση τους. Το 2007 παντρεύτηκαν νόμιμα και έκτοτε είναι μαζί.

3. Ο θετός του γιος είναι μεγαλύτερος από αυτόν.

Η Brigitte έχει τρία παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της και ο μεγαλύτερος γιος της ο Sebastien είναι 42 ετών, καθιστώντας τον μεγαλύτερο από τον πατριό του που είναι 40 ετών.

4. Υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε αντίθεση με την Marine Le Pen που υποσχέθηκε να αποσύρει τη Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Emmanuel Macron είναι υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης. Θέλει να κάνει μερικές αλλαγές για να γίνει πιο δυνατή η ΕΕ.

5. Το κόμμα του

Ο Macron ίδρυσε το δικό του πολιτικό κίνημα που λέγεται «En Marchel!» (Εμπρός!) Αυτή η κίνηση έγινε όταν έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία. Ήταν ένα φιλελεύθερο, προοδευτικό πολιτικό κίνημα. Το κόμμα και ο Μακρόν δέχτηκαν και οι δυο έντονη επίπληξη από τον Πρόεδρο Ολάντ. Στις 30 Αυγούστου 2016, ο Μακρόν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση πριν τις προεδρικές εκλογές του 2017. Στις 16 Νοεμβρίου 2016 ο Μακρόν δήλωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την Γαλλική Προεδρεία μετά από μήνες κερδοσκοπίας. Στην ομιλία ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, ο Μακρόν προσκάλεσε για μια «δημοκρατική επανάσταση» και υποσχέθηκε να «ξεκλειδώσει την Γαλλία».

6. Υπέρ των επιχειρήσεων

Ο Emmanuel Macron είναι ένας νέος ηγέτης που κατανοεί τη σημασία του εμπορίου και των επιχειρήσεων στο σημερινό κόσμο. Και ο ίδιος είναι πρώην επιχειρηματίας. Έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει τη Γαλλία ένα μέρος που θα είναι πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις και έχει υποσχεθεί ότι θα μειώσει τους φόρους. Επίσης έχει ταχθεί υπέρ του εβδομαδιαίου 35ωρου στην εργασία.

7. Ήταν συμμαθητής με την θετή του κόρη.

Όταν πήγαινε λύκειο, είχε καθηγήτρια την Brigitte Trogneux. Η μικρότερη κόρη της Brigitte, η Lawrence, έχει την ίδια ηλικία με τον Macron και ήταν συμμαθητές στο ίδιο τμήμα. Δεν είχε ιδέα ότι θα κατέληγαν να είναι στην ίδια οικογένεια!

8. Σύνδεση με τον Ομπάμα

Στη τελευταία φάση της καμπάνιας του, ο Macron κάλεσε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama και συνομίλησαν τηλεφωνικά. Οι πολιτικές του απόψεις είναι στα ίδια μήκη κύματος με το κόμμα των Δημοκρατικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

9. Ομοιότητα ανάμεσα στον Μacron και τον Trump

Όπως και ο Trump, ο Macron άφησε εντυπώσεις στους πολίτες ως ένα φρέσκο πρόσωπο. Είναι ένα άτομο χωρίς πολιτικές συσχετίσεις και ίσως αυτός είναι ο λόγος που ξεχώρισε στις προεδρικές εκλογές.

10. Λαϊκιστική άποψη

Ο Macron δήλωσε το 2016, «Καμία θρησκεία δεν αποτελεί πρόβλημα στη Γαλλία σήμερα, αν η πολιτεία πρέπει να παραμείνει ουδέτερη, που αποτελεί την καρδιά του λαϊκισμού, έχουν την ευθύνη να επιτρέψουμε στο κάθε άτομο να εξασκεί την θρησκεία του με σεβασμό.»

Credit: WittyFeed

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα