10 Άνθρωποι βρέθηκαν Ζωντανοί στα Συντρίμμια του Ξενοδοχείου που Καταπλακώθηκε από Χιονοστιβάδα. Ελπίδες για Περισσότερους Επιζώντες!

Οι διασώστες απεγκλώβισαν τέσσερα ζωντανά παιδιά από τα ερείπια του Ιταλικού ξενοδοχείου, δύο μέρες μέρες μετά την καταστροφική χιονοστιβάδα.

Μια ομάδα 10 ζωντανών ατόμων βρέθηκαν να κρύβονται στη κουζίνα του ξενοδοχείου στο χωριό Farindola, στη κεντρική Ιταλία, την Παρασκευή.

Ένα από τα παιδιά πιστεύεται ότι είναι η κόρη της γυναίκας, που απεγκλωβίστηκε νωρίτερα με το γιο της, παρακαλώντας τους διασώστες λέγοντας «βρείτε το κοριτσάκι μου».

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο αρχηγός της πολιτικής προστασίας Fabrizio Cari ανέφερε ότι πέντε άτομα ανασύρθηκαν με ασφάλεια, με τις διασωστικές ομάδες να εργάζονται πυρετωδώς προς τη διάσωση άλλων ανθρώπων.

Τέσσερα άτομα βρεθεί νεκρά και τουλάχιστον 16 προς το παρόν αγνοούνται.

Οι διασωθέντες φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους και είναι σε θέση να περπατούν μόνοι τους. Η μητέρα και ο γιος που διασώθηκαν πιστεύεται ότι η οικογένεια του μάγειρα του ξενοδοχείου Giampiero Parete, που γλίτωσε από την χιονοστιβάδα, όταν πήγε να πάρει χάπια για τον πονοκέφαλο από το αυτοκίνητο.

Πιστεύεται ότι όλα τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, έχουν τώρα διασωθεί.

Οι διασώστες θεωρούν ότι κάποιοι εγκλωβισμένοι είχαν ανάψει φωτιές είτε για να ειδοποιήσουν τους διασώστες στο σημείο που βρίσκονται. Ένας διασώστης δήλωσε ότι όσοι απεγκλωβίστηκαν ήταν άφωνοι, όταν διασώθηκαν. «Είδαμε καπνό, υπήρχαν μερικές εστίες και έτσι αρχίσαμε να σκάβουμε. Η φωτιά θα κατανάλωνε το οξυγόνο και έτσι ήμασταν τυχεροί που τους βρήκαμε. Τα πρόσωπά τους τα λένε όλα, ήταν σαν να αναγεννήθηκαν. Μετά από όλη αυτή τη δουλειά, χαρήκαμε πολύ που τους βρήκαμε ζωντανούς.»

Ένα από τα ευχάριστα νέα ήταν ότι οι σκύλοι του ξενοδοχείου Wolf και Cloud, βρέθηκαν και αυτοί ζωντανοί και πλέον φροντίζονται από έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου, που είχε διαφύγει πριν τη χιονοστιβάδα. 

Credit: DailyMail

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»