Χαρδαλιάς: «Ωράριο σε κέντρα διασκέδασης αν και όπου χρειαστεί»

«ΕΧΘΡΌΣ O ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΌΣ – ΟΔΉΓΗΣΕ ΣΕ ΑΎΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΆΤΩΝ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΆ ΚΈΝΤΡΑ» ΥΠΟΓΡΆΜΜΙΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΌΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΕ ΚΑΙ ΝΈΑ ΜΈΤΡΑ ΓΙΑ ΤOΝ ΠΕΡΙOΡΙΣΜΌ ΤΗΣ ΕΞΆΠΛΩΣΗΣ ΤOΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΎ
«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση.

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις του

Στα καλά νέα ο κ.Χαρδαλιάς συμπεριέλαβε το γεγονός ότι «δεν έχει οδηγήσει η αύξηση των κρουσμάτων σε πίεση προς το ΕΣΥ», παρότι σύμφωνα με τον Υφυπουργό καταγράφηκαν 469 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Επιχειρώντας έναν απολογισμό από τις 25 Φεβρουαρίου, οπότε ξεκίνησε η πανδημία στην Ελλάδα μέχρι τις 2 Αυγούστου είχε ως αποτέλεσμα:

· 4662 κρούσματα συνολικά

· 650 ενεργά κρούσματα

· 1108 πήραν εξιτήριο από τον νοσοκομεία

Αν και καταγράφεται «έξαρση της πανδημίας παγκοσμίως», η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από άλλες χώρες, με την κατάσταση να παραμένει κατά τον κ. Χαρδαλιά «εύθραυστη και ευμετάβλητη».

Ειδικότερα, «όπου χρειάστηκε κλείσαμε τις πύλες εισόδου στον τουρισμό» εξήγησε ο Υφυπουργός και γνωστοποίησε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, έχουν γίνει:

· 215.184 έλεγχοι σε 1.702.980 εισερχομένων πολιτών

· 401 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν

· 77 παραμένουν ενεργά

· 240 επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης

· 84 μη ενεργά παραμένουν στη χώρα μας

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»