Το Πουέρτο Ρίκο θύμα των πολιτικών λιτότητας ανακοίνωσε στάση πληρωμών

Να μοιραστούμε τις θυσίες” πρότεινε ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο στους δανειστές.

Την Δευτέρα το απόγευμα ο κύριος Garcia Padilla ανακοίνωσε, με διάγγελμά στους κατοίκους του Πουέρτο Ρίκο, στάση πληρωμών και προκήρυξε το Πουέρτο Ρίκο σε κατάσταση χρεοκοπίας μεταφέροντας τις αποπληρωμές των δανείων και του χρέους για πολλές δεκαετίες αργότερα. Ανακοίνωσε επίσης την σύσταση ειδικής επιτροπής για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο επεσήμανε ότι “ακόμα και αν συνεχίσουμε με την αυστηρή λιτότητα και τις περικοπές το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να βρεθεί λύση εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική“. Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι “η μόνη λύση είναι η συνεννόηση με τους δανειστές ώστε να επωμιστούμε αμφότεροι τις θυσίες“.

*[wiki] Το Πουέρτο Ρίκο (αγγλικά: “Commonwealth of Puerto Rico”, ισπανικά: “Estado Libre Asociado de Puerto Rico”) ή αλλιώς Πόρτο Ρίκο, είναι νησί της Κεντρικής Αμερικής στον Ατλαντικό ωκεανό. Πρόκειται για το μικρότερο και ανατολικότερο από τα νησιά των Μεγάλων Αντιλλών. Έχει έκταση 13.790 τ. χλμ. και πληθυσμό 3.548.397 κατοίκους και αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ. Από το 1952 είναι μαζί με τα γύρω του νησιά αυτοκυβέρνητη πολιτεία (Ελεύθερη Συνδεδεμένη Πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο), εξαρτημένη στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα από τις ΗΠΑ.

[via]

Related posts

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν