ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ: “10.000 αυτοκτονίες σε 5 χρόνια, ο τελευταίος ήταν ο γιος μου»

Συγκλονίζει η συνέντευξη που έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρος Γιάνναρος στη διαδικτυακή έκδοση της “Corriere della Sera” (Vid)

«Ο γιος μου είναι μόνο ο τελευταίος μιας ατελείωτης λίστας. Από όταν άρχισε η κρίση στην χώρα, αυτοκτόνησαν 10.000 άτομα. Ναι, καταλάβατε καλά: δέκα χιλιάδες. Είναι σαν μια μεγάλη πόλη να σβήστηκε από τον χάρτη της χώρας», δηλώνει στο «κατηγορώ» του ο διοικητής του Ελπίς, που λίγο πριν έχει δείξει στον απεσταλμένο της ιταλικής εφημερίδας ένα βίντεο που είχε φτιάξει ο ίδιος.

«Είναι ο γιος μου, έβαλε τέρμα στη ζωή του πριν από λίγες μέρες. Ήταν 26 ετών» λέει ο Γιάνναρος, για τον γιο του Πάτρικ που αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του μετρό τον Μάιο, λίγο μετά την απόλυση του.

Ο ίδιος μιλάει για το «φακελάκι» και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, και τονίζει με πικρία ότι όταν στην Γερμανία πεθαίνει με άσχημο τρόπο ένα σκυλί, η υπόθεση φτάνει στις εφημερίδες, στη τηλεόραση.

«Ακούσατε ποτέ για τους νέους μας και τους ηλικιωμένους μας που αυτοκτόνησαν;» προσθέτει και καταλήγει λέγοντας ότι «ντρέπεται που είναι Ευρωπαίους».

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα