Το εστιατόριο που σερβίρει ελληνικές πρωτοποριακές γεύσεις στην καρδιά του Μανχάταν!

Ο Σπύρος Μενεγάτος μεγάλωσε στην Κεφαλονιά, αλλά σπούδασε στη Νέα Υόρκη, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Μπορεί να εργαζόταν στη Wall Street, όμως αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο, στο κέντρο του Μανχάταν, το οποίο έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει τις καρδιές των Νεοϋορκέζων.

Το Nerai, όπως ονομάζεται το εστιατόριο, δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει την Ελλάδα στους ξένους μέσα από την κουζίνα της, προσφέροντας παραδοσιακές και μοντέρνες συνταγές.

Και μπορεί το να ανοίξει κάποιος ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη να μην είναι και το πιο εύκολο πράγμα, σύμφωνα με τον Σπύρο, ο ίδιος όμως αποφάσισε να αφήσει την καριέρα του ως χρηματιστής και να ρισκάρει, ανοίγοντας το δικό του μαγαζί. Άλλωστε, όπως δηλώνει, αν ο επιχειρηματίας ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό που θέλει να προσφέρει στους πελάτες του, τότε θα επιτύχει.

Μάγειρας του μαγαζιού είναι ο Χρήστος Χρήστου, μεγαλωμένος στη Νότια Αφρική, αλλά με μεγάλη πείρα, καθώς έχει εργαστεί σε πολλά μεγάλα εστιατόρια Μανχάταν και είναι ο υπεύθυνος για τα ιδιαίτερα πιάτα, με τις ξεχωριστές γεύσης της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Οι Νεοϋορκέζοι πάντως φαίνεται πως προτιμούν κυρίως τρία φαγητά: το χταπόδι, το λαβράκι και την ελληνική σαλάτα.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να γίνει και μια έκθεση με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών στον χώρο, οι οποίοι θα καταφέρουν να γνωστοποιήσουν τη δουλειά τους, αλλά και να πουλήσουν τις δημιουργίες τους σε όποιον επιθυμεί.

[via]

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»