Τζιτζικώστας: Lockdown όσο χρειαστεί στη Θεσσαλονίκη – Κλειστά σχολεία, μαγαζιά

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το lockdown στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα

«Όποια συζήτηση γίνεται για άρση του lockdown στη Θεσσαλονίκη είναι άκαιρη και άκυρη και δεν είναι καθόλου σοβαρή», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας παράλληλα πως η μόνη κουβέντα πρέπει να είναι στο πως θα προστατευτούμε.

Αν ανοίξουμε τώρα ξαφνικά ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος να επιστρέψουμε στα στοιχεία του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, κάνοντας λόγο για μία κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη

«Σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν πριν τα Φώτα σε καμία βαθμίδα», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. «Αυτή την άποψη εξέφρασα και στον κ. πρωθυπουργό, καθώς αν ανοίξουν τα σχολεία θα αρχίσει εκ νέου και η κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη», ενώ ανέφερε πως «δεν μπορούμε καν να συζητάμε για την εστίαση, το ζητούν και οι ίδιοι να μείνουν κλειστοί», όπως μετέδωσε από χθες το TyposThes.

«Αυτό που ζήτησα είναι να ισχύσει οικονομική βοήθεια και τον Δεκέμβριο και πιθανώς κάποιο κομμάτι του Ιανουαρίου», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ απαντώντας για το λιανεμπορίο είπε πως πρέπει να περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων 10 ημερών.

«Δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τη Βόρεια Ελλάδα, άλλα όλη την Ελλάδα η ανάσχεση ενός πιθανού τρίτου κύματος», είπε ο κ. Τζιτζικώστας λέγοντας πως τρεις ήταν οι αιτίες της έκρηξης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη:

Άνοιγμα των πανεπιστημίων, ήρθαν περίπου 40.000 φοιτητές

Λόγω των αγροτικών εργασιών ήρθαν εργάτες γης δυστυχώς υγειονομικά ανεξέλεγκτη (χωρίς επαρκή τεστ)

Ο τρίτος λόγος είναι ο καιρός, η κακή επιδημιολογική εικόνα ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει όσο ο καιρός επιδεινώνεται και στη νότια Ελλάδα.

Δείτε όλα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Τζιτζικώστας.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα